Vacaturesite top 10: CareerBuilder is zomaar terug!

Vacaturemonitor, negatief

Jawel, als een duveltje uit een doosje is CareerBuilder terug in de Vacaturesite top 10. Met een vacature-aantal dat zelfs boven Randstad is uitgekomen en daarmee recht geeft op de negende plaats. Randstad bezet de tiende en laatste plaats omdat de uitzender net iets meer vacatures wist te verzamelen dan BaanindeTechniek. Overigens heeft het tijdelijk wegvallen van LinkedIn uit de top 10 ook meegeholpen.

Het aantal vacatureplaatsingen is veel lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (-8,4%), het volume aan unieke vacatures is zelfs nog wat lager (-10,9%). Het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is met een krimp 8,6% vrijwel gelijk aan de krimp bij het vacaturevolume En hoewel oktober, de eerste maand van het vierde en laatste kwartaal van 2013, bijna op zijn eind loopt is er nog altijd geen enkel herstel van de arbeidsmarkt te zien. Waar blijft toch dat beloofde herstel?

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Net als een week geleden staat ook deze aflevering van de Vacaturesite top 10 in het teken van gemankeerde cijfers. In dit geval gaat het nog uitsluitend om LinkedIn waar het spideren van vacatures van LinkedIn nog altijd op problemen stuit. Het lijkt er echter op dat Jobfeed eind verleden week dit probleem onder de knie heeft gekregen, dus het is even afwachten of dat ook daadwerkelijk het geval is.

Maar ook zonder het wegvallen van LinkedIn was CareerBuilder weer teruggekomen in de top 10, wat op zich wel een prestatie kan worden genoemd voor de vacaturesite die buiten de VS niet bepaald potten kan breken. Maar zolang het duurt is deze site weer even terug.

Opvallender is wel het terugvallen van Banenmatch, een aantal weken geleden nog een, naar nu blijkt zeer tijdelijke nummer 1, maar nu pas terug te vinden op de vierde plaats, ver achter lijstaanvoerder Jobbird. En zelfs achter pay-to-post vacaturesite Nationale Vacaturebank, bepaald geen goed teken voor een freemium vacaturesite…

Social media buzz
Ook deze week nog geen social media buzz. Twee weken geleden lanceerde Coosto een volledig nieuwe versie van haar site met als gevolg dat ik op dit moment geen idee heb hoe ik de grafiek en de cijfers te pakken kan krijgen. Ze zijn ‘weg’ en de interface is ingewikkeld genoeg om me ze niet zomaar terug te laten toveren.

Geef een reactie

3 Comments
 • Volger
  says:

  Quote: “Opvallender is het terugvallen van Banenmatch“; het is helemaal opvallend als je je realiseert dat de Banenmatch nog steeds vol staat met koppelingen met andere verticals, zoals zoekbijbaan.nl, techniekwerkt, etc. en dat dagelijks duizenden nieuwe “vacatures” oplevert..

  Zie:
  https://recruitmentmatters.nl/2013/09/23/vacaturesite-top-10-joof-is-weer-verdwenen/#comment
   
  Wat ik mij afvraag is of jij via Jobfeed niet kunt achterhalen waar die “terugval” vandaan komt? Ik gok namelijk dat 95% vacatures op Banenmatch afkomstig is van 5% van haar opdrachtgevers (linkpartners, feedproviders, etc), dus een grote terugval zal waarschijnlijk in die hoek te vinden zijn?

  Misschien is het deze keer gewoon een technische glitch van een van de Banenmatch-“vacature”-providers? Of een glitch van Jobfeed (wat natuurlijk ook nog een optie is/blijft) na de recente verstoringen bij Banenmatch vorige week.

  Ik ben in ieder geval na al weer benieuwd naar wie Jobfeed volgende week in de Top 10 zet!?

  • Andre Engels (medewerker Jobfeed bij Wise-Guys/Coosto)
   says:

   Ik heb goede hoop dat volgende week LinkedIn weer terug is. De problemen zijn afgelopen week al opgelost, maar het implementeren van de oplossing is door diverse omstandigheden langzamer gegaan dan gehoopt.