Dice wijzigt de spelregels voor cv-databases

Logotype DiceJohn Zappe beschrijft in zijn zoveelste onvervalste informercial op ERE een nieuwe, en potentieel ontwrichtende, ontwikkeling bij Dice. Dice is natuurlijk van oudsher een niche (ICT) vacaturesite met cv-database maar heeft sinds de overname van WorkDigital (met people aggregator TheSocialCV) ook haar eigen people aggregator: Dice Open Web. En het lijkt er nu op dat Dice haar cv-databsse geintegreerd (en gratis…) gaat aanbieden met Open Web:

Dice is integrating it’s Open Web data aggregation service with candidate profiles from wherever sourced.

Open Web searches some 50 sites where IT talent hangs out, presenting those who fit the specs, whether or not they’re a Dice member. Click into the candidate summary and what you get is a dossier, assembled from the candidate’s online postings and contributions. If they happen to have a resume on Dice, you’ll see that, too.

Met andere woorden, als je een Dice Open Web gebruiker bent, krijg je er vanaf nu de cv-database gratis bij. En dat is een ontwikkeling die nog wel eens vergaande consequenties kan hebben voor het verdienmodel van andere cv-databases. Vacaturesites met een cv-database maar zonder een people aggregator kunnen maar beter even goed achter de oren krabben…

Geef een reactie

2 Comments