Raad van Bestuur USG krimpt naar twee ‘man’

Logotype en logo USG PeopleEnkele dagen voor de publicatie van de financiele resultaten over het derde kwartaal van 2013 gooit USG People er maar weer eens een structuurwijziging tegenaan. Dit keer sneuvelen COO Eric de Jong en CCO Albert Jan Jongsma onder de niet-aflatende veranderingszucht van de al jaren krimpende uitzender. En dat terwijl nog geen maand geleden een ander RvB lid (Hubert Vanhoe) de tent al moest verlaten.

USG voert zowel de krimp als de (meermalen) herijkte strategie als redenen voor deze ferme reductie aan:

Door de uitvoering van de in 2011 aangekondigde herijkte strategie, zijn de omvang en complexiteit van de onderneming de afgelopen jaren sterk afgenomen. Recentelijk zijn de algemene uitzendactiviteiten in een zestal landen gedesinvesteerd en zijn de professionele labels samengebracht onder USG Professionals. Dit betekent dat de besturingsstructuur eenvoudiger en meer gedecentraliseerd kan worden ingevuld.

Jongsma vertrekt per 1 december, De Jong blijft tenminste tot eind 2014 als bijzonder adviseur van de RvB aan USG verbonden.

En dat levert het volgende plaatje op:

Dit betekent dat de Raad van Bestuur per 1 november 2013 zal bestaan uit de heer Rob Zandbergen als CEO en mevrouw Leen Geirnaerdt als CFO.

De  taken van de heer De Jong worden overgenomen door de CEO de heer Zandbergen, die van de heer Jongsma door de CFO mevrouw Geirnaerdt.

Een maand geleden kreeg Vanhoe nog een uiterst mager bedankje van zijn collega’s:

USG People hecht er aan de heer Vanhoe dank te zeggen voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren aan de ontwikkeling van de vennootschap en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

Maar dit keer is er aanzienlijk meer waardering voor Jongsma en De Jong:

USG People is beide heren, in de vele jaren waarin zij voor onze onderneming werkzaam waren, zeer erkentelijk voor hun inzet en loyaliteit, en hun belangrijke bijdrage aan de groei en ontwikkeling van de vennootschap, ook in de afgelopen uitdagende jaren.

Het verschil in waardering is bijzonder opvallend te noemen. Wat is er toch rondom Vanhoe gebeurt dat hij met het grofvuil buiten werd gezet?

Geef een reactie

3 Comments