Masterclass Recruitment: driepuntnullen met corporate recruiters

Masterclass RecruitmentAls groot liefhebber van events, bloggen en recruitment, en als ex-corporate recruiter, wil ik dinsdag 5 november graag bloggen tijdens de Masterclass Recruitment 2013. Eindelijk weer een event waar je niet stil hoeft te zitten, al luisterend naar een anders best boeiende spreker, terwijl je stiekem aftelt tot het moment van de borrel. Tijdens de Masterclass Recruitment worden de corporate recruiters namelijk (eindelijk) aan het werk gezet! Er worden zes verschillende workshops gegeven. Helaas kun je er maar drie volgen. Keuzes, keuzes, keuzes. Ik zal er een paar uitlichten.

De introductie wordt gegeven door Jeroen van Hooff, managing director bij ManpowerGroup Solutions, en heeft als titel: “De toekomst van de arbeidsmarkt, crisis of geen crisis”. Het is een geruststellende gedachte dat de arbeidsmarkt überhaupt een toekomst heeft.

“Het lef om het recruitmentroer volledig om te gooien”. Marieke van Heek, manager recruitment bij MN,  houdt blijkbaar van een rigoureuze aanpak. Alles of niets. Van Recruitment 0 naar 3.0! Los van de nekharen die recht overeind staan door dat gedriepuntnul, geloof ik in gedegen en op cijfers gebaseerd recruitment. Door de case van MN te bespreken (met cijfers!), hoop ik dan ook dat Marieke het rigoureuze weet te nuanceren.

De workshop van Yuri van Helten, manager recruitment bij Cofely, heet: “Hoe manage ik mijn interne klant?!”. Volgens de omschrijving zal hij tijdens zijn workshop uitleggen “…hoe je een methodiek kan implementeren om je interne klant beter te managen in het recruitmentproces“. Hi. La. Risch! Zoveel nietszeggende woorden in één zin. Ik ben benieuwd hoe Yuri deze vraag concreet zal beantwoorden; de interne klant manage je wat mij betreft niet.

Ook de workshop van Monique ten Buur, teamleider recruitment en arbeidsmarktcommunicatie bij A.S. Watson, lijkt me interessant. Onder de noemer “Hoog volume aan sollicitaties? Van kwantiteit naar kwaliteit!”, neemt ze ons mee in de wereld van bijna 1300 sollicitaties per dag. Probeer dan nog maar eens op te vallen als kandidaat. Ik hoop hier meer te weten te komen over het ATS-gebruik en het automatiseren van afwijzingen. En ik zal stiekem ook sneaky manieren bedenken om als kandidaat dit systeem te omzeilen.

Ik hoop jullie corporate recruiters bij de Masterclass Recruitment te ontmoeten!

Geef een reactie

6 Comments