De armoe van Flexmarkt?

imageIk heb een vlaaienweddenschap lopen met Fun Zeegers over het tempo van en de omvang waarin belanghebbenden het vuurtje onder de War for Talent weer gaan opstoken, lang voordat er ook maar enig teken van daadwerkelijk  herstel op de arbeidsmarkt is geconstateerd. En sinds ik die weddenschap ben aangegaan, word ik regelmatig door Zeegers bestookt met vermeldingen van de War for Talent om in zijn verontrustende vlaaienverslaving te kunnen voorzien.

Zo kreeg ik van Zeegers een link naar een artikel in Flexmarkt van Jan Willem Ensink, een broodschrijver die onder de titel Komende war for talent vereist actie op sociale media een ‘artikel’ heeft geschreven waar op geen enkele manier die war for talent wordt beschreven, afgezien van deze bizarre intro:

Uit een groeiend aantal signalen blijkt dat bedrijven en overheden zich met strategische online werving van personeel voorbereiden op een komende war for talent. Vijf vragen over online recruiting anno 2013 en de rol van uitzenders daarin.

In de rest van het artikel komt het groeiend aantal signalen en de komende war for talent op geen enkele manier terug. En verder hebben de twee zinnen van deze intro niets met elkaar van doen. Die tweede zin is eigenlijk alleen bedoeld om aan te geven dat Ensink bij het schrijven van zijn ‘artikel’ uitgebreid leentjebuur heeft gespeeld bij een publicatie van Adecco (Recruitment update 2013). En om het af te maken heeft hij er een lekker pakkende titel bij verzonnen die op geen enkele manier de lading dekt.

Is er nog zo weinig van Flexmarkt overgebleven dat ze het met dit soort drivel moeten doen?

Overigens is deze vermelding geen vlaai waard, dat moge duidelijk zijn.

Geef een reactie