Vacaturesite top 10: LinkedIn is er weer

Vacaturemonitor, negatiefDe technische problemen bij het spideren van de vacatures van LinkedIn behoren tot het verleden en dus is LinkedIn weer terug in de Vacaturesite top 10. Zij het nog zeer voorzichtig maar dat zal in komende weken naar alle waarschijnlijkheid wel weer verbeteren. CareerBuilder is na 1 week dus alweer uit de top 10 verdwenen, ook al omdat Randstad zich weer heeft weten terug te vechten.

Het aantal vacatureplaatsingen is ineens hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (2,0%), net als het volume aan unieke vacatures (1,8%). Het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is met een zeer kleine krimp van –0,8% de enige die niet is verbeterd. 

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Een interessante grafiek.…Waarbij Jobbird en Werk.nl boven de rest uittorenen, maar tegelijkertijd de vijf grootste vacaturesites een beter resultaat laten zien dan een jaar geleden. Is dit een indicatie van herstel? Misschien nog veel te vroeg om een dergelijke gevolgtrekking te maken, maar interessant is het wel.

Verder is LinkedIn terug, zij het met een nog relatief laag marktaandeel. Dat zal zich in de komende weken weer gaan herstellen tot een normaal niveau. Desondanks is CareerBuilder na haar terugkeer vorige week alweer uit de top 10 verdwenen. Maar de site blijft in de buurt dus het zou zomaar kunnen dat we CareerBuilder in komende maanden vaker gaan zien.

Social media buzz
Deze week een eerste poging om de social media buzz via Coosto weer te laten zien. Het bleek dat ik zo’n beetje de enige gebruiker van hun piechart oplossing was, en de nieuwe versie van Coosto bevat dus geen piechart meer. Daarom nu even tijdelijk de volgende weergave, tot ik meer bedreven ben geworden in het gebruik van Coosto:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Werk.nl is ondertussen weer teruggezakt naar een normaal niveau aan negatief sentiment voor deze site. Verder geen spannende resultaten te melden voor deze keer.

Randstad en LinkedIn zijn niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term Randstad is niet voorbehouden aan het uitzendbureau en de term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk.

Geef een reactie

6 Comments