Dice probeert niet langer recruiters te veranderen

Logotype DiceTijdens de conference call naar aanleiding van de (overigens zeer goede) resultaten over het derde kwartaal gaf Michael P. Durney (CEO Dice) de belangrijkste en misschien wel enige reden voor de integratie van de Dice cv-database en people aggregator Dice Open Web:

On the products side, one of the big hurdles to driving recurring adoption is to make Open Web part of our recruiters’ natural workflow. The first step to being fully integrated with Dice was to harmonize the profiles between resume stand on Dice and the results found using Open Web. Essentially, no more tabbing between the candidates’ resume — Dice resume and that same professional’s Open Web profile and making candidate information consistent visually.

Met andere woorden, Dice heeft blijkbaar moeite om people aggregator Open Web aan haar klanten te slijten. En dat komt volgens Durney niet vanwege een gebrek aan intrinsieke meerwaarde van Open Web maar door die verdomd traditionele recruiters die hun werkwijze maar niet willen veranderen.

En daarom heeft Dice besloten om niet de recruiters te laten veranderen, maar zelf te veranderen:

Regardless of where you started your search, either in Open Web or our resume database, you’ll see some more results. In October, we rolled that out to a subset of our client base. While this may seem like a small step, it’s a big step forward for Open Web to ultimately integrating search. Once that engineering is complete recruiters will see a combined set of results including full candidate information with resumes as well as Open Web profiles. Then all recruiters’ normal habits on Dice will also include Open Web candidates.

Waarschijnlijk een verstandige keuze, en eentje die in weleens bijzonder ontwrichtend kan gaan werken voor andere vacaturesites, of althans voor de tariefstelling van hun cv-databases. Hoewel Monster vast een poging zal doen om 6Sense als rookgordijn op te werpen. Maar dat is wel een heel dun rookschermpje.

Overigens werd Open Web maar liefst 30 keer tijdens de conference call genoemd, waarmee nogmaals werd aangegeven dat Dice al haar kaarten op deze aggregatortechnologie zet.

Hoewel hier nog geen timeframe voor is aangegeven is het ook de bedoeling dat Open Web beschikbaar komt voor klanten van de IT Jobboard. En daarmee dus ook voor het Nederlandse domein. Tenslotte is Open Web nu vooral sterk Amerikaans georienteerd.

Geef een reactie