Sumry: zinloze eye candy

Logotype SumryRuim een week geleden heb ik al iets geschreven over Sumry, een personal branding site die denkt geld te kunnen vragen voor het invullen van een cv dat vervolgens online wordt gepubliceerd. Dat is een bijzonder dom idee, vooral omdat Sumry wel heel erg laat op het partijtje van personal branders is gearriveerd.

Maar doordat ik een beta login heb weten te bemachtigen kan ik zeggen dat Sumry fraai is Heel fraai zelfs, hoewel dat natuurlijk voor 100% persoonlijk is. Hiermee worden de kansen op overleving van Sumry overigens niet hoger, maar het doet tenminste geen pijn aan de ogen. En dat is tegenwoordig ook al heel wat waard.

Dit is wat ik te zien krijg na registratie:

image

Inderdaad, een zeer lange pagina, die ik overgens nog veel langer kan maken door op Add Point te klikken of een Add Section uit te voeren. Maar wat hieruit duidelijk wordt is dat Sumry van mij verwacht dat ik alles met de hand ga invoeren. Mijn cv mag ik dus weer eens een keer overtypen. Dat zegt al iets over de overlevingskansen van Sumry… Geen LinkedIn koppeling, geen extractiemogelijkheid, wel met de hand invoeren…

Maar laten we eerlijk zijn, het ziet er wel zeer aaibaar uit allemaal. Fraaie presentatie, fraai lettertype, lekker ruim. Allemaal prima. En door op een gekleurd bolletje (bovenaan, links) te klikken, krijgt de hele pagina een nieuw kleurtje aangemeten.

Maar ik ga natuurlijk niets invullen, afgezien van het feit dat ik per ongeluk een avatar had toegevoegd die nooit meer kan worden verwijderd. Waardoor ik nu vindbaar ben via Sumry:

image

Hij is fijn…

Natuurlijk is er geen mogelijkheid om mezelf van Sumry te verwijderen, Sumry is de zoveelste Hotel California app… En verder kan ik niet onzichtbaar door het leven op Sumry. Als ik een profiel heb (wat het geval is vanaf het moment dat ik met heb geregistreerd) dan ben ik zichtbaar online.

Dus heb ik maar even een tweetal tips meegegeven aan Sumry:

image

O ja, zo ziet een volledig ingevuld profiel op Sumry er uit. Dit is het profiel van de maker van de site:

image

Ja, dat is best wel lang…

Conclusie
Sumry is heel erg mooi en volstrekt zinloos.

Geef een reactie