Vacaturesite top 10: doen de groten het beter?

Vacaturemonitor, positiefDe Vacaturesite top 10 laat voor de tweede achtereenvolgende week een opvallende situatie zien. Het marktaandeel van de grootste vier site (vorige week waren het er 5) is hoger dan een jaar geleden. Is er eindelijk sprake van een consolidatie in de markt waarbij de grootste vacaturesites als winnaars uit de bus komen? Of is hier iets anders aan de hand. Hoe dan ook, een ontwikkeling om in de gaten te houden.

Het aantal vacatureplaatsingen is hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (3,3%), terwijl het volume aan unieke vacatures lager is (-1,7%). Het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is vrijwel gelijk (0,1%) aan vorig jaar.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Verleden week lieten de vijf grootste vacaturesites een beter resultaat laten zien dan een jaar geleden, dit keer zijn het de vier grootste vacaturesites. Is dit een teken van een zich herstellende en consoliderende vacaturemarkt of is het puur toeval? Of is er iets totaal anders aan de hand. Hoe dan ook, een ontwikkeling om in de gaten te houden.

LinkedIn heeft zich verder weten te herstellen en is daarmee weer helemaal terug van weggeweest.. Daarnaast heeft Banenmatch zich weer op de tweede positie genesteld; de site laat een nogal stuiterend gedrag zien in de laatste weken.

Social media buzz
De social media buzz van de grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Werk.nl blijft vanzelfsprekend de onvertroffen leider als het om de omvang van negatief sentiment gaat. Niemand komt zelfs maar in de buurt van wat deze site aan frustratie weet te genereren. Ook dat is een soort kwaliteit…

Randstad en LinkedIn zijn niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term Randstad is niet voorbehouden aan het uitzendbureau en de term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk.

Geef een reactie