StepStone neemt Saongroup over

Logo en logotype StepStoneWie kan zich Saongroup nog herinneren? Geeft niets, ik had er ook moeite mee. Maar het was Saongroup die begin van dit jaar ChinaHR van Monster overnam. En daarmee voegde deze kralenrijger in de online recruitment wereld een forse kraal toe aan haar al redelijk indrukwekkende ketting. Maar er zijn altijd grotere kralenrijgers en dus is het niet verbazingwekkend om te lezen dat Saongroup op haar beurt is overgenomen.

Want gisteren meldde StepStone dat Saongroup onderdeel is geworden van een veel grotere ketting:

StepStone continues its growth strategy by acquiring Saongroup, which operates job portals in 16 countries. The Irish-based company has leading positions in Ireland, Northern Ireland and South Africa, as well as strong positions in several other markets. Saongroup was established in 1999 and has more than 300 employees worldwide.

Hopsakee! Zo gaat dat als je voldoende geld in kas hebt.

En het is nog geen maand na de vorige overname van StepStone toen YourCareerGroup werd opgekocht.

De rationale achter deze shopping spree? Ralf Baumann, CEO StepStone Group, spreekt:

The acquisition of Saongroup is in line with StepStone Group’s strategy to operate leading job portals. “The acquisition of Saongroup adds to our portfolio of leading job boards and is a significant step on our growth path. Our market-leading technology and know-how combined with the expertise of Saongroup will provide additional growth potential for the entire group, and will help us create even more value for customers and candidates alike.

Dat u het maar weet. Overigens is er altijd wel een metric te vinden waardoor een vacaturesite als een leading job portal kan worden aangemerkt. De enige echte leader tot op heden is natuurlijk de overname van Totaljobs geweest.

Overigens is het recent door Saongroup overgenomen ChinaHR geen onderdeel van de deal:

The transaction does not include the China and Myanmar operations of Saongroup.

Waarmee de vraag dus rijst: wie krijgt deze voormalige bleeder van Monster in de maag gesplitst? Of wordt ChinaHR door Saongroup helemaal opgedoekt en zit Monster alsnog met de gebakken peren? Want was het niet Sal Iannuzzi (CEO Monster) zelf die het resterende personeel van ChinaHR de volgende belofte deed?:

After ten hours’ negotiation and confrontation, Sal Iannuzzi, Monster chairman and CEO, proposed in a temporary teleconference that remaining staff will be compensated with the same plan if they are laid off in 2013 after ChinaHR is acquired.

Wat that same plan inhield? Nou, dit:

The dismissed staff will be compensated with N+3 monthly salaries (N equals numbers of working years at ChinaHR), according to a Sina Tech report. Pregnant staff members will get an extra 24 months of salary.

O ja, ChinaHR had voorafgaand aan deze ontslagronde zo’n 400 medewerkers. Als Saongroup iedereen bij ChinaHR gaat ontslaan zou dit weleens een dure grap kunnen worden voor Monster. De grote vraag is, heeft ChinaHR een nieuw onderkomen gevonden of heeft Saongroup alle resterende medewerkers ondertussen ontslag aangezegd. Het is tenslotte nog altijd 2013…

Geef een reactie

1 Comment