UWV liegt er vrolijk op los

Als er een wedstrijd misleidende persberichten zou bestaan had UWV met haar vandaag verschenen persbericht een gegarandeerde winnaar geweest. Want zelden is er zo’n onzinnige kop boven een persbericht verschenen als deze:

Persbericht UWV

Het UWV doet in de eerste maanden van werkloosheid geen rooie ruk om mensen weer aan het werk te helpen. Je mag het allemaal zelf uitzoeken, inclusief disfunctionerend Werk.nl. Dus hoe UWV kan claimen dat zij bijna 170.00 aan het werk heeft gehelopen is mij een volstrekt raadsel. En nog erger dan claimen dat je 10.000 jongeren aan werk gaat helpen

Geef een reactie

4 Comments
 • Recruiter
  says:

  Even een weerwoord, UWV heeft een heel slecht imago opgebouwd binnen de branche werk en uitvoering. Om nu op de persoon van Marc Drees te gaan spelen is kinderachtig. 
  Ipv te zeggen: iedereen maakt wel eens een fout; beter voorkeur geven aan: we lossen een keer de problemen op. Onlangs docu over UWV gezien en qua medewerkers in dienst + niveau triestheid allom!

 • de journalist
  says:

  Recruitmentmatters.nl heeft verkeerde woordenboek gehanteerd
  Als er een wedstrijd misleidende blogs zou bestaan had Rectruitmentmatters.nl met haar gisteren verschenen blog een gegarandeerde winnaar geweest. Want zelden is er zo’n onzinnig blog verschenen verschenen als deze: https://recruitmentmatters.nl/2013/11/07/uwv-liegt-er-vrolijk-op-los/#comments 
  Blogger Marc Drees loopt rood aan om de kop van een persbericht over een verantwoordingsverslag van UWV. Daarin wordt gesteld dat er 170.000 mensen via de uitkeringsinstantie aan het werk zijn gekomen. Een grove leugen, aldus de schuimbekkende Drees. De blogger haalt aan dat UWV helemaal geen mensen aan het werk helpt. Een taaldeskundige die het blog onder ogen kreeg reageert luchtig op de ophef: “Er staat via UWV, waarmee niet gezegd is dat die instantie de mensen aan het werk hielp. Ook in het persbericht is niet te lezen dat de organisatie zichzelf dit succes toeschrijft.”.
  De kring van psychiaters hoopt dat het inmiddels beter gaat met Drees: “We hebben het vanwege de hoge werkloosheid al druk genoeg!”.

 • Job de Vries
  says:

  Volgens mij heeft Recuitmant Matters nog nooit een goed woord over voor het UWV. Volgens mij is dit ook maar een club, die denkt dat ze het beter weet. Alleen maar kritiek spuien en zelf geen flikker uitvoeren.