Dice neemt Targetjobs over

Logogalerij DiceMet de overname van Targetjobs heeft Dice het aantal niche vacaturesites uitgebreid met een site in de zorgsector (HEALTHeCAREERS) en site in de hospitality markt (Hcareers) en eentje in de life sciences (BioSpace). Voor de overname van Targetjobs heeft Dice $50 miljoen betaald. De omzet van de drie sites bedroeg in de 12 voorafgaande maanden ongeveer $38 miljoen.

Daarmee heeft Dice ondertussen een indrukwekkende serie nichesites aan haar kralenketting geregen, zoals de logogalerij aan de rechterzijde laat zien. Overigens zal HEALTHeCAREERS samengevoegd worden Health Callings, een reeds tot de Dice stal behorende vacaturesite in de zorgsector.

Ik ben vooral benieuwd in hoeverre Dice voor elk van deze verticals ook met een Open Web variant gaat komen. Tenslotte is Dice Open Web vooral bedoeld als een aanvulling op de Dice site en dus gericht op de ICT beroepsgroep in de VS. Verder zijn er concrete plannen om voor The IT Job Board, eFinancialCareers en Rigzone elk een eigen variant te ontwikkelen. En daarmee lijkt het logisch dat ook voor de andere niche sites uiteindelijk een op maat gesneden people aggregator komt.

Een serie vertical people aggregatortjes dus. Dat zou een interessante nieuwe ontwikkeing zijn.

 

 

 

 

 

 

 

.

Geef een reactie

2 Comments