Corso failliet verklaard

Logo en logotype AamigoO GroupWie kan zich nog alle perikelen rondom AamigoO herinneren? De laatste actie van AamigoO Group was het in de oorspronkelijke delen Source en Corso uiteenvallen, en daarmee hield de naam op te bestaan. Maar er zit nog een akelig staartje aan deze opdeling, want naar nu blijkt is Corso failliet verklaard.

Bij het uiteenvallen van AamigoO gingen Corso Holding inclusief dochterbedrijven AamigoO Services, AamigoO Intellectual Property, AamigoO Caribean Staffing Services en REVL inc dus verder onder de naam Corso, en ik ga er gemakshalve vanuit dat hiermee ook voor alle kleine resterende kraaltjes het doek definitief is gevallen. Als deze tenminste niet al eerder de nek waren omgedraaid.

De Staffing Groep (IT-Staffing en IP-Staffing) neemt de goodwill van Corso over en daarmee de mogelijkheid om de lopende contracten door te zetten. Collega-detacheerder HeadFirst vist hierdoor achter het net.

Geef een reactie

14 Comments
 • Ivonne
  says:

  Geen goed woord kan ik vertellen over Maarten Wienbelt. Op 24 februari 2015 schreef je dit:
  Maarten Wienbelt 24 februari 2015 om 01:22
   

  Beste Frank in geen eerdere krant stond een negativieve publicatie. Dat ik nu in betaal problemen zit is geen geheim en zoals in de krant staat zal ik het proberen op te lossen. Geef een mens een beetje de tijd svp? 
   
  Het is inmiddels 13 oktober en ik wacht nog steeds op mijn geld. Ik heb dit al meerdere malen gemaild, en zelfs via social media. Hier werd je pissig op en reageerde je wel direct per mail naar mij. Ik moest jou niet zwart maken… Maar jij doet gewoon niet wat een werkgever behoort te doen. Tijd heb je inmiddels genoeg gehad.

 • Jelle Hempenius
  says:

  In feite ben ik als ZZP’er ook opgelicht door Dhr. Henk-Jan Bolster van Synensis Pool B.V: zeer vervelend bedrijf.
  Via een leverancier van Synensis gewerkt “Pro staffing” eerste 2-3 maanden wel gewerkt maar niet uitbetaald gekregen.
   
  Wat mij zo opvalt is dat Synensis een niet-krediet waardig zoals Pro Staffing B.V. te Barendrecht (nb.nog i.o In Oprichting) toegelaten aan haar leverancier bestand zonder enige kredit check of financiele reserveringen en of veiligheids buffers (bijvoorbeeld een risico som aanhouden) maar vervolgens ben ik wel gewoon direct doorgeleverd aan BT Advise om vervolgens bij een grote client te werken waar BT in de mantel zat.
   
  Bij herhaaldelijk waarschuwen bij zowel BT als Synensis werdt de situatie echter minstens een jaar gehandhaaft.
   
  – verhogen van uur loon met ongeveer 8 euro p/u.
  – concurent beding werdt opgezegd (nader hand, 10 maanden in het contract) toen duidelijk werdt dat de contract situatie niet zo stabiel was, ik vondt dit dus zeker geen vriendelijk gebaar omdat het zo laat kwam maar eerder een naderhandse toekenning dat er best wel veel mis zat in de keten.
   
  Bijde compromien waren opgeteld bij verre niet voldoende om mijn schade van rond de 14,000 euro goed te maken, niet eens de helft.
   
  Letop: Synensis, Flextra werken samen.
   
  Ook op letten: Paul Welling  , Ben Welling , Henk-Jan Bolster, Flextra groep, Eric Mijnsbergen.
   
  Uiteindelijk ging Pro Staffing dus gewoon faliet omdat er kennlijk een discussie ontstond over een 80,000 euro lening van Dirk Scheringa DS Factoring. (Zie curator verslagen)
   
  In het laatste stadium heb ik 3000 euro scahde vergoeding van Synensis geeist en zij hebben dit geweigerd, direct opvolgend antwoord was dat zij niet meer met mij wensen communiceren. BT heeft ook niet adequaat gereageerd, alhoewel ik nog steeds meer in BT geloof dan de rest.
   
   
  Met vriendelijke groeten
  Jelle Hempenius
   

 • -
  says:

  Naar mannetje die Wienbelt, kan iedereen adviseren niet met hem in zee te gaan. 
  Wat mij lief was, heeft hij kapot gemaakt. Stoppen moet hij!

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Beste Frank in geen eerdere krant stond een negativieve publicatie. Dat ik nu in betaal problemen zit is geen geheim en zoals in de krant staat zal ik het proberen op te lossen. Geef een mens een beetje de tijd svp? 

 • frank
  says:

  En weer staat er een negatieve publicatie over Maarten Wienbelt in de krant. Dit keer De Stentor. Hij verzuimt het om zijn personeel, cateraar, sprekers, verhuuder te betalen. En wellicht zijn er nog meer gedupeerden. En wat doet dhr Wienbelt…..hij trekt zelf de stekker eruit en legt een zielig verhaal op. Deze man moet gestop worden.  

 • Jay
  says:

  Eind 2011: JvS invest verkoopt Corso voor 20M aan Amigoo waarin Wessel van Alphen een belang van 15% heeft
  Begin 2013: JvS koopt Corso van Amigoo voor 2M met inbegrip van de schulden
  Eind 2013: Corso failliet en IT Staffing neemt de rechten van Corso over voor een onbekend maar waarschijnlijk laag bedrag.
  Ik ben benieuwd wie hier beter van geworden is?
  Corso was leverancier voor diverse overheidsinstellingen. Corso kreeg deze contracten door mee te dingen in een aanbestedingstraject. Ik vraag me af of deze overheidsinstellingen bij de verkoop in 2011 en 2013 wel getoetst hebben of de overnemende partij kon voldoen aan de eisen die in de aanbesteding gesteld zijn. Ik kan me niet voorstellen dat er bijvoorbeeld een liquiditeitstoets plaatsgevonden heeft.
  Misschien moeten de getroffen ZZPers die voor die overheidsinstanties werken, zich verenigen en de overheid aansprakelijk stellen.
   

  • Michel Vos
   says:

   Treurig verhaal en gegarandeerd gaat dit nog vaker voorkomen. Maar nooit bij VOOR.nl een nieuwe formule op de bemiddelingsmarkt, werkend volgens het impresario model. Bij VOOR declareren Zelfstandige Professionals rechtstreeks en onder eigen naam bij de opdrachtgever. VOOR werkt kosteloos voor de opdrachtgever en ontvangt van de ZPer 10% van zijn/haar marge. En hiervoor doet VOOR de acquisitie, biedt ondersteuning en begeleiding. Het brokermodel is in deze tijd waarin professionals (door de enorme mogelijkheden van internet, social media) hun kennis en ervaring vrij kunnen aanbieden op de markt, volkomen uit de tijd.

 • Paul Jans
  says:

  Het inzetten van brokers zorgt voor een grote concentratie van risico’s. Welke brokers zijn financieel wel gezond? Blijkbaar kon RBS dat niet controleren, terwijl ze haar leveranciers wel verplicht via deze brokers laat werken.
  In deze economische situatie is het ook niet mogelijk om “nee” te zeggen tegen potentiele opdrachtgevers. De bancaire crisis heeft alle bedrijven en ZZP-ers tot de grens gedreven. De brokers nemen in deze markt een arrogante rol aan. Het betaalgedrag van de meeste brokers naar de leveranciers en ZZP-ers is ronduit bedroevend!
  Inkooporganisaties bij de grote partijen maken de dienst uit. Zij gaan contracten met die brokers aan, en de brokers leggen eenzijdige contracten voor aan hun leveranciers! Zij stellen eisen aan de leverancier (over faillissement e.d.), maar als leverancier krijg je niet de kans diezelfde eisen te stellen. Dan word je botweg afgewezen!
  Het wordt tijd, dat:
  –          De inkooporganisaties (vooral van de grootbanken) hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat er eerlijke contracten worden opgesteld door de brokers
  –          De brokers slechts toegang hebben tot de betalingen die hun eigen marges betreft, niet tot het gehele bedrag. Dit bedrag moet op een beveiligde rekening komen. Er moeten garanties worden ingebouwd.
  Maar veel beter nog: schaf de brokers af en zorg dat er weer partnership ontstaat tussen bedrijven/opdrachtgevers en leveranciers!

  • Ruud van 't Klooster
   says:

   Volledig eens met het verhaal van Paul Jans. Met name ook m.b.t. de betalingen en de verschillende excuses die zij hanteren om maar de betalingen te rekken.
   Wie controleert de brokers! Er moet gewoon een lijst komen met betrouwbare brokers.
    

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Mijn reactie nodigt wellicht uit tot nadere discussie, ik wens oprecht dat, IT-Staffing en of mocht Headfirst gelijk krijgen en alsnog een deal kunnen sluiten met de curator, de komende weken zoveel mogelijk contracten ook binnen zullen halen. Dat daarmee zoveel mogelijk mensen werkzaam bij Corso op kantoor ook een baan krijgen bij 1 van de 2 organisaties.
  Dat dit verder voor velen een heel lastig dossier zal blijken te zijn geloof ik ook. Er is veelal sprake van pluraliteit van werk of opdrachtgever schap. De tijd zal leren hoe dat gaat uitpakken zeker bij de overheid die niet voor niets vandaag een rapport dienaangaande uitstellen https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/4924891/1277202/commissie-stelt-extra-onderzoek-overheidsict-in.html
  waarschijnlijk wegens deze uitspraak: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Den-Haag/Nieuws/Documents/20130626%20Vonnis%20BDG%20vs%20de%20Staat.pdf
  Tot slot gaat het mij als oud Corso collega oprecht aan het hart en was dit nooit mijn intentie toen ik aan een MBO begon in goed overleg met de oprichter, hoewel ik toch nog steeds geloof in de veranderingen in de flex branche die een aantal oud o.a. ex Source Corso en AamigoO collega’s met mij nastreefden.  
   

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Aan de Schandpaal,
   
  Waar IT-Staffing netjes betaald aan de curator en volgens het boek werkt, wil Headfirst bieden en dat kan niet meer maar ze willen, zo maak ik op ook breder overleg en draagvlak voor de schade van crediteuren.  Dit hieronder kan kennelijk ook nog volstrekt Cowboy gedrag zitten we weer in de Aino/Centric Newtron/Ordina tijd?
   
   
  Onderwerp: Corso failliet wij kunnen uw contract overzetten
   
   

   
   

  Beste relatie,
   
   
   
  Gisteren is het faillissement uitgesproken van ICT detacheerder Corso.
   
  Mogelijk heeft dit grote gevolgen voor u.
   
  1 van de belangrijke vragen is nu:             hoe gaat het nu verder met mijn contract dat nu bij Corso loopt en nog enige tijd doorloopt?
   
  Synensis Pool is gaarne bereid u daarbij te helpen.
   
   
   
  De afgelopen weken hebben wij voor diverse relaties van ons contracten naar ons overgezet. Deze relaties waren het beu dat ze niet op tijd betaald werden en dat er geen enkele communicatie meer plaatsvond.
   
  Als u uw contract over wil zetten of u heeft hulp nodig bij het overzetten van uw contract, wij regelen het graag voor u.
   
   
   
  U bepaald tenslotte waar u uw contract gaat onderbrengen.
   
  Wij doen dit met de nodige flexibiliteit, persoonlijk contact en niet onbelangrijk, we communiceren en we betalen uw factuur.
   
   
  Als u vragen heeft of u wil het gewoon regelen, bel ons op 055 5330402 of mail naar info@synensispool.com
   
   
   
  Met vriendelijke groet,
   
   

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Waar IT-Staffing betaald aan de curator en het dus netjes regelt volgens het boek, waar Headfirst wil bieden en dat niet mag en aangeeft leveranciers verder te willen helpen dan enkel het lopende contract, is er ook nog dit zie hieronder! Het doet mij denken aan de Aino/Centric tijd, Newtron/Ordina tijd, zijn we nu echt nog steeds Cowboys?  
   
  Onderwerp: Corso failliet wij kunnen uw contract overzetten
   
   

   
   

  Beste relatie,
   
   
   
  Gisteren is het faillissement uitgesproken van ICT detacheerder Corso.
   
  Mogelijk heeft dit grote gevolgen voor u.
   
  1 van de belangrijke vragen is nu:             hoe gaat het nu verder met mijn contract dat nu bij Corso loopt en nog enige tijd doorloopt?
   
  Synensis Pool is gaarne bereid u daarbij te helpen.
   
   
   
  De afgelopen weken hebben wij voor diverse relaties van ons contracten naar ons overgezet. Deze relaties waren het beu dat ze niet op tijd betaald werden en dat er geen enkele communicatie meer plaatsvond.
   
  Als u uw contract over wil zetten of u heeft hulp nodig bij het overzetten van uw contract, wij regelen het graag voor u.
   
   
   
  U bepaald tenslotte waar u uw contract gaat onderbrengen.
   
  Wij doen dit met de nodige flexibiliteit, persoonlijk contact en niet onbelangrijk, we communiceren en we betalen uw factuur.
   
   
  Als u vragen heeft of u wil het gewoon regelen, bel ons op 055 5330402 of mail naar info@synensispool.com
   
   
   
  Met vriendelijke groet,
   
   
  Henk-Jan Bolster
   
   

  Synensis Pool   |  ICT Detachering
  Nieuwstraat 4   |  7311 HZ APELDOORN | tel. : 055 – 533 04 02 | fax : 055 – 533 27 68 | internet : http://www.synensispool.com
  …..………………..………detachering . contractbeheer . uitzenden . payrolling . werving & selectie  …..…………………………

 • Franklin Loman
  says:

  De opmerking HeadFirst vist achter is het is wat mij betreft erg voorbarig en onjuist.
  Zoals IT Staffing zelf heeft aan gegeven is ieder vrij om zijn of haar keuze te maken en eerlijk gezegd is mijn mening dat erg betere oplossingen zijn. Wij van HeadFirst spannen ons hiervoor in.