Seeklemon: sympathiek idee, bizar slecht uitgevoerd

Twitter icoon SeeklemonSeeklemon is een site waar je je als bezoeker moet aanmelden om personalized job openings from 10.000+ companies te kunnen ontvangen. Kijk, dat is nog eens interessant! Want dat zou dus betekenen dat ik kan bepalen of ik al dan niet de crap van intermediairs kan uitsluiten! Daar krijg ik een warm gevoel van.

Alleen is dat warme gevoel snel verdwenen als ik Seeklemon ga gebruiken. Want de belofte kan de site helemaal niet waarmaken. Integendeel, ik krijg me toch een koude douche te pakken! Terwijl het toch echt niet zo ingewikkeld zou hoeven te zijn. Maar Seeklemon lijkt liever een potje te willen liegen dan haar best te doen om haar belofte in te lossen.

De homepage
Dit is de (long) homepage van Seeklemon:

image

Een nieuwe manier om vacatures te zoeken. Dat is wat Seeklemon mij gaat bieden. Daarvoor moet ik me wel registreren, maar dat gaat gelukkig zeer snel, en er is niet eens een e-mail verificatie rondje. Hoezee!

Seeklemon zegt dat ik mijn favoriete (uit meer dan 100.000) bedrijven kan volgen en dat ik real-time job opening updates ga ontvangen. Sterker nog, Seeklemon laat het mij weten wannneer mijn dream job is gepubliceerd! Hoe fraai kan je het krijgen?

En verder geeft Seeklemon hoog op over haar technologie, waaronder het constant bewaken van corporate career pages. Wat natuurlijk nodig is als je tenminste lreal-time job opening updates gaat versturen. Ik kan bijna niet wachten!

Na registratie krijg ik dit te zien:

image

Dat zijn geen 100.000 bedrijven, maar veel minder. Ik kies er uit armoe drie uit, tot ik ontdek dat bij het zoeken op bedrijfsnaam er ook hele andere bedrijfsnamen voorbij kunnen komen.

Alleen krijg ik dan in sommige gevallen een wel heel onhandig lijstje te zien, waar ik op geen enkele manier uit kan kiezen:

image

Ik weet niet precies welke corporate career sites Seeklemon aan het monitoren is, maar dit klopt van geen kant! Of wil Seeklemon soms beweren dat bovenstaande namen corresponderen met corporate career sites die door de site worden gemonitored? Something’s rotten in the state of Denmark

En dat blijkt al snel als ik de zoekresultaten ga bekijken:

image

Van de drie door mij geselecteerde bedrijven krijg ik alleen ‘oude’ vacatures van Salesforce te zien. Is dit het resultaat van continue monitoring van al die corporate career sites? Ik kan het nauwelijks geloven.

Maar wat ik echt niet kan geloven is het resultaat als ik op een vacature klik. Want dit is het resultaat:

image

WTF? Zit Seeklemon mij een beetje te bedonderen? Is wat Seeklemon verstaat onder het monitoren van corporate career sites. Dat is niets minder dan een flagrante leugen!

O ja, Seeklemon is ook noge een keer een Hotel California app. Ik kan met namelijk wel registreren maar ik kan me op geen enkele manier uitschrijven. Dat kon er ook wel bij.

Conclusie
Seeklemon is een wel heel krachtig voorbeeld van hoe een sympathiek idee volledig verneukt kan worden. Niet alleen door sterk overdreven beloftes die op geen enkele manier waargemaakt kunnen worden maar ook nog eens door te laten zien dat het monitoren van meer dan 100.000 corporate career sites feitelijk niets meer is dan het volgen van een paar vacaturesites en vacature-aggregatoren. Bizar slecht en niets minder dan een potje volksverlakkerij. Weg ermee!

Geef een reactie