Mijn voorspellingen voor 2013, een oproep

voorspellingenWe gaan alweer rap richting het einde van 2013, en dat betekent vanzelfsprekend maar één ding: voorspellingen voor het nieuwe jaar! Helaas betekent het ook een terugblik op de reeks voorspellingen die ik eind 2012 heb gedaan. Nooit prettig om je eigen missers terug te lezen, maar iemand moet het doen…

Tegelijkertijd doe ik hierbij een oproep aan eenieder die een vraag heeft over de nabije toekomst. Natuurlijk moet die vraag wel gerelateerd zijn aan het domein van online recruitment. En voor nog iets meer richting, de voorspellingen zullen weer een thematisch karakter hebben, waarbij ik de volgende thema’s verwacht te behandelen: economie, arbeidsmarkt, social media, mobiel internet, big data & analytics, technologische ontwikkelingen.

Dus: laat weten met welke vragen jij zit over de nabije toekomst die 2014 heet en lees mijn antwoord over enkele weken.

Geef een reactie

5 Comments
 • Peter
  says:

  @Marcc
  Mijn vraag:
  Welke vacaturebanken gaan 2014 niet overleven? Zelf denk ik:

  Vacaturekrant (Na Hyves gaat hier ook stekker uit)
  Banematch (Geld is op)
  Joof (is eigenlijk al dood)
  Mega Jobs ( Raar dat dit nog bestaat)

  Jobbird hangt helemaal af of ze daar nog meer geld in pompen, zelfde voor Careerbuilder Nederland. We kunnen niet zonder Werk.nl, anders is er te weinig voor je om te schrijven 🙂
  Wat denk jij?

 • Recruiter
  says:

  Wat is de toekomst van social recruitment + employer branding en gekoppeld hieraan de volgende vraag: wat zijn de resultaten in 2013? En  hoe gaan we dit nu eens fatsoenlijk meten in 2014?

  Hoe ontwikkeld het online solliciteren zich verder: horizontaal of vertical of juist nog meer klantgerichter (gelet op vergrijzing & arbeidstekort)? 

  Wat is de toekomst van concepten als SocialCV?

  Wat is de toekomst van uitzendbureaus gelet op overhead&flexibiliteit en vast houden van ondernemerschap (franchising van de branche)?

  Welke sectoren in 2014 maken wellicht weer een opleving door?

  Ik ben benieuwd. Veel succes toegewenst Marc!

 • Jan Bernhart
  says:

  Ik ben vooral erg benieuwd of alle aandacht voor big data resulteert in meer data-driven recruitment keuzes, of dat deze aandacht wellicht toch geroeptoeter bleek. 

  En: wie worden de winnaars uit de huidige explosie aan people aggregators
  En: hoe lang ga jij het bestaan van de war for talent nog ontkennen 🙂