LinkedIn kan niet om XING heen

Logo XINGDankzij een zeer compleet overzicht van het aantal LinkedIn profielen per land is niet alleen duidelijk dat Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (oftewel de DACH-regio) gezamenlijk minder LinkedIn profielen hebben dan in Nederland. Tegelijkertijd wordt ook duidelijk dat LinkedIn in de DACH-regio nog altijd Klein Duimpje is met XING als grote reus.

Want laatstgenoemd professional social network heeft bijna 14 miljoen members terwijl de teller bij LinkedIn net boven de 4 miljoen blijft steken. LinkedIn heeft dus minder dan 30% van het aantal leden waar XING op mag bogen. Ondanks jarenlange pogingen om de Duitssprekende markt te veroveren lijkt LinkedIn nog bijzonder weinig te zijn opgeschoten.

Waarmee wederom de vraag voorligt: wanneer gaat LinkedIn XING kopen? Want LinkedIn kan echt op geen enkele manier om XING heen…

Geef een reactie