Bruno Bruins stuurt werkzoekenden naar buitenland

Bruno BruinsMedio juni kwam gelegenheidstukjesschrijver en bestuursvoorzitter van het UWV Bruno Bruins met een stukje in De Telegraaf waarin hij onder meer deze nauwelijks verhulde belediging voor al die solliciterende werkzoekenden in petto had:

De situatie op de arbeidsmarkt is in mijn ogen ook iets minder somber dan wordt voorgespiegeld. Ondanks de economische crises zijn er wel degelijk mogelijkheden voor werkzoekenden in Nederland. Het eerste kwartaal 2013 telde het CBS nog 97.000 vacatures en je moet concluderen dat veel van onze mede EU-burgers juist kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt zien en deze grijpen.

Oftewel, als veel buitenlanders bij ons banen kunnen vinden, waarom kunnen werkzoekende Nederlanders met een uitkering dat dan niet? Maar in zijn meest recente stukje gaat Bruins een stap verder. Werkloze werkzoekenden moeten niet slechts harder zoeken in eigen land, ze kunnen ook gewoon de grens over: Werkloos? Zoek ook in het buitenland. Wat een UWV topman al niet bereid is te schrijven om de schadelast voor de BV Nederland te verlagen…

Geef een reactie

3 Comments
 • Koen Roozen
  says:

  Ik wil niet flauw doen – goed, een beetje dan – maar Bruins heeft zelf nog nooit een buitenlandse assignment gedaan. Zoals ik het zie is hij nog niet verder gekomen dan Haagse burelen: https://nl.linkedin.com/pub/bruno-bruins/a/2a/786
  Wat een hypocrisie.
  Ik heb het stukje van hem 3x gelezen, het is me nog steeds niet duidelijk welk punt hij nu eigenlijk wil maken. en wat hij schrijft is onnadenkend: een call center job in Bulgarije is een prima mogelijkheid voor starter zonder verplichtingen; maar een herintredende moeder zie ik dat niet snel doen.
  Misschien kan hij zelf het haagse pluche een keer verruilen voor een houten olijvenplukbankje in Griekenland?

 • Pierre
  says:

  Is toch niet gek? We zijn toch zo’n beetje de Verenigde Staten van Europa? Duitsland is voor de meeste de inwoners net zo ver / lang rijden als Amsterdam en in Belgie spreken ze voor een groot deel dezelfde taal. Wat is het probleem? Puur omdat de TomTom zegt “welkom in Belgie” kan er niet gewerkt worden? 
  En 97.000 vacatures in inderdaad een hoop. Dat meneer Jansen daarvoor niet van Helmond naar Alkmaar wilt, geeft Boris uit oost Bulgarije een mooie kans.