Ook in 2014 geen groei van Nederlandse economie

Na het lichtpuntje in de autoverkopen nu nog even de koude douche met dank aan de OESO. Want dit immer zeer optimistische instituut verwacht dat de Nederlandse economie in 2014 krimpt; met 0,1%. Zeer recent kwam de Europese Commissie met een anemisch groeicijfer van 0,2%, medio september had het CPB nog op een groeicijfer van 0,5% gerekend. In twee maanden tijd zijn we dus van een klein plusje naar een zeer klein minnetje afgegleden. En dat zal vast nog wel een groter minnetje worden. Zeker als je deze sheet uit de presentatie van de OESO (met de nogal schizofrene titel:The Global Economic Outlook: Stronger growth ahead, but more risks) bekijkt:

The Global Economic Outlook: Stronger growth ahead, but more risks

Het probleem met risico’s is dat ze in het economisch verkeer met grote regelmaat materialiseren, wat van prognoses over groei zelden gezegd kan worden in de afgelopen jaren. Met andere woorden: 2014 kan weleens een rampjaar worden. Wat een verrassing…

Geef een reactie