Werk.nl/UWV onder vergrootglas

Logo en logotype UWVAfgelopen oktober rondde Policy Research haar onderzoek af naar zeven ict-casussen van de overheid (Modernisering Gemeentelijke Basisadministraties (mGBA), EPD, Tunnels A73, C2000, OV-chipkaart, (het later toegevoegde) Werk.nl en de migratie van een mainframe- naar een winframe-omgeving bij RDW).

Volgens de tijdelijke commissie ICT-projecten zijn met de conclusies uit het eindrapport van Policy Research niet alle onderzoeksvragen beantwoord. Er is nader onderzoek nodig naar aanbestedingsprocedures, contracten, opdrachtgeverschap en geldstromen. In dit kader worden Werk.nl en Tunnels A73 extra onderzocht. Werk.nl zou gekozen zijn omdat op die manier ook de gehele ict van UWV mee kan worden genomen, vanwege eerdere grote mislukkingen bij de uitvoeringsinstantie.

Het eindrapport verschijnt daarom zo’n driekwart later, namelijk in het najaar van 2014.

via Computable

Geef een reactie