Unique gaat full-service?

Logo en logotype UniqueDat is tenminste wel de claim van het persbericht dat Unique vandaag de wereld in heeft geslingerd:

Na 41 jaar als de uitzender voor ondernemend Nederland, breidt Unique haar dienstverlening uit; van traditioneel uitzendbureau naar een echte full service HR-dienstverlener. De voormalig uitzendorganisatie richt zich niet meer op arbeidsbemiddeling alleen, maar biedt ondernemers oplossingen voor alle HR-vraagstukken.

Hoe Unique dit gaat doen? Met de ATS-toepassing die USG People via de overname van Adver-online heeft binnengesleept: HR Office. Of, om in Unique terminologie te blijven, Unique HROffice.

Maar hoe kan een software toepassing van een traditioneel uitzender een full service HR-dienstverlener maken? Ik heb geen idee, maar Unique omschrijft het als volgt:

Dit is de eerste volledige cloudoplossing voor alle HR-zaken: een online HR-kantoor voor ondernemers met een modulaire opbouw. Zo is het mogelijk om met één handeling vacatures op alle gewenste vacaturebanken te plaatsen of direct zelf kandidaten te selecteren in de database van Unique. Ook biedt de portal mogelijkheden om opleidingen tegen scherpe tarieven in te kopen, salarisadministratie te regelen, kandidaten te screenen en juridisch of HR-advies in te winnen.

Ahh… Unique gaat niet full-service maar self-service. Met een soort lock-in naar de cv-database van Unique. Nou begrijp ik het tenminste. En dit begrijpt iedereen:

De toegang tot Unique HROffice is kosteloos.

De toegang is natuurlijk kosteloos, maar ik maak mij sterk dat de beschreven diensten dat niet zijn. Met andere woorden, Unique HROffice is een freemium ATS+. Of +++. Afhankelijk van wat je er als gebruiker mee doet.

Unique HROffice staat zelfs op de homepage van Unique, maar merkwaardig genoeg onder de naam HR-kantoor:

image

Het gaat waarschijnlijk bijzonder druk worden bij Adver-Online…

Daarnaast doet Unique gek met PeopleBusiness, een inspiratieplatform:

Met dit platform wil Unique ondernemers inspireren en informeren op het terrein van goed werkgeverschap.

Het geeft me een bijzonder sterk Manpower The Human Age gevoel. Met waarschijnljik dezelfde kansen op succes…

Geef een reactie

2 Comments
  • Maarten Wienbelt
    says:

    Indien de totale unique database wordt vrijgegeven dan is dit baanbrekend en zeker succesvol. Wel worden dan ongeveer alle privacy wetten met voeten getreden en nog erger maakt Unique zich zelf een payroller aangezien ze de allocatie bij de klant neerleggen. Dat juist Asscher payrollingv wil verbieden betekent dat unique zich opmaakt voor totale opheffing waarvoor mijn respect. Blijft de vraag hoe ze om zullen gaan met de ziek uit dienst WGA en IFRS gevolgen.