Faillissementen in november 2013

FaillissementenIn november is het aantal faillissementen binnen de arbeidsbemiddeling scherp gedaald ten opzichte van oktober. Want waar in oktober het aantal faillissementen op 24 uitkwam, blijft de teller voor de afgelopen maand stilstaan bij 14. Dat is de laagste score sinds april van dit jaar en eindelijk weer eens ruim onder de 20.

Aangezien het aantal faillissementen van maand op maand sterk fluctueert is met dit ‘positieve’ resultaat overigens geen lichtpuntje te noteren. Tenslotte laat de trendlijn van het gemiddeld aantal faillissementen nog altijd een stevige stijging zien, dit keer stijgt het gemiddelde aantal faillissementen per maand naar 19,2. Niet goed dus…

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – november 2013

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – november 2013

Het aantal faillissementen per maand gaat bijzonder hard op en neer, maar de trendlijn van het voortschrijdend 12-maands gemiddelde gaat duidelijk omhoog. Ondertussen hebben we op de hoogste stand van 2013 bereikt en de huidige score is ook nog eens de hoogste sinds april 2010. Als de trendlijn in het huidige tempo blijft groeien dan schieten we volgende maand al door de grens van een gemiddelde van 20 faillissementen per maand. Geen aangenaam vooruitzicht…

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie