Wat is in hemelsnaam een Rode Voorloper?

doodDie vraag is na lezing van de laatste brainfart van Intelligence Group onbeantwoord gebleven. De Rode Voorlopers zijn de naam die het meest recente vehikel van Intelligence Group heeft gekregen om hun gemankeerde AGO-onderzoek te promoten, dit keer door prijzen (Rode Voorlopers) uit te reiken aan de door respondenten meest genoemde vacaturesites en werven-via sites.

Maar wat is een Rode Voorloper in hemelsnaam? Dat wordt niet uitgelegd. Wel geeft Intelligence Group een hilarische uitleg over de bijdrage van de Rode Voorloper aan het reduceren van de frictiewerkloosheid in onze arbeidsmarkt:

Zowel werkgevers als werkzoekenden  zijn gebaat bij actuele, betrouwbare en onafhankelijke gegevens, waardoor zij in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen.  Met de Rode Voorlopers en de daarbij behorende rankings, creëert Intelligence Group duidelijkheid en gaan wij jaarlijks de trends & ontwikkelingen delen met als doel om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen.

WTF? Gaan ranglijstjes van vacature- en werven-via sites vraag en aanbod dichter bij elkaar brengen? Wie verzint zoiets? En hoe kan iemand met droge ogen beweren dat AGO data betrouwbaar is terwijl bij grote herhaling (zie bijv. de schaartste-indicator,  het schijtende berenboek en alle andere onzin waar AGO-data (mede) aan de basis ligt) het absolute tegendeel blijkt?

Maar dan nog steeds, wat is in hemelsnaam een Rode Voorloper?

Iemand?

Geef een reactie

3 Comments