3Sourcing voegt functionaliteit toe

Logotype 3Sourcing3Sourcing is de Benjamin onder de people aggregators. Van Britse komaf probeert 3Sourcing tegenwoordig haar geluk vanuit San Francisco om zo het grote geld binnen te kunnen harken onder het aloude motto go big or go home. Tenslotte hebbben zowel Entelo als TalenBin al de nodige durfinvesteringen ‘gekregen’ en TheSocialCV is zelfs volledig overgenomen door vacaturesite Dice.

Maar naast de zoektocht naar geld heeft 3Sourcing ook tijd gevonden om haar functionaliteit wat uit te breiden. Omdat ik in een eerdere review 3Sourcing een people aggregatortje met potentie heb genoemd leek het me aardig om te zien wat die uitbreidingen mij als gebruiker brengen.

De uitbreidingen zijn weliswaar klein maar kunnen waardevol zijn:

image

De nieuwe functionaliteit toont zich als ik met mijn muis over een profiel ga. Er verschijnen een tweetal iconen en die iconen maken het mogelijk om tags aan een profiel toe te voegen en een notitie bij een profiel te maken.

Als ik zowel tags al een notitie heb toegevoegd ziet het er zo uit:

image

 

De tags en het feit dat er een notitie aan dit profiel is gekoppeld is nu altijd zichtbaar, dus niet alleen als ik met mijn muis over een profiel ga.

Heel prettig is de mogelijkheid om met een enkele klik een tag weer te verwijderen. Ik hoef slechts met mijn muis over een tag te gaan en de kleur wijzigt van groen naar rood. Voor de groenrode kleurbeperkten is er ook nog een balloon die mij vertelt dat het klikken op de tag deze direct verwijderd. Erg makkelijk.

Opvallend is dat ik reeds door mij ingevoerde tags niet zie als ik bij een andere persoon tags wil plaatsen. Daarmee is het risico op spelfouten of het gebruik van meerdere woorden voor dezelfde indicatie natuurlijk aanwezig. Het zou fijn zijn dat ik bij het intypen van een tag de corresponderende woorden te zien krijg van de reeds eerder door mij ingevoerde tags. Scheelt typewerk en voorkomt verschillende spellingsvormen.

Als ik naar een profiel ga waar ik tags en een notitie heb ingevoerd is deze informatie bovenaan te zien:

image

 

Vooral het opengeklapte notitieveld is veel te groot en vreet verticale real-estate. En waarom staat dat notitieveld uberhaupt open. Helemaal niet nodig, een goed alternatief is een balloon on mouseover.

Een ander nadeel is wel dat ik (nog) niet op tags of op de content van notes kan zoeken. Dat lijkt me toch wel een voorwaarde om deze functionaliteit waardevol te laten zijn voor de gebruiker. Maar het zou me niets verbazen als het slechts een kwestie van tijd is tot er wel op deze content kan worden gezocht.

Slotopmerkingen
De functionele uitbreidingen van 3Sourcing zijn handig, maar de interactie en positionering van de informatie is zeker nog voor verbetering vatbaar. Ik blijf 3Sourcing overigens een prettige en zeer eenvoudig te gebruiken people aggregator vinden. Het blijft er dus eentje met potentie.

Voor diengen die nu meteen 3Sourcing willen uitproberen is het goed te weten dat de site zich op dit moment richt op de UK en de VS. Resultaten voor Nederland kunnen dus tegenvallen.

Geef een reactie