ABN: werkloosheid in 2014 gemiddeld 9,2%

Logo en logotype ABN AMROABN AMRO kwam eergisteren met een rapport waarin vooruit wordt geblikt naar de ontwikkeling van de Nederlandse economie in 2014 en 2015. En daaruit komt een voorzichtig positief beeld naar voren:

In 2014 en 2015 zal de economie naar verwachting langzaam verder herstellen. Dat is vooral te  danken aan de uitvoer, die kan profiteren van de voorziene groeiversnelling van de mondiale economie. Ook voor de investeringen verwachten we positieve cijfers. Maar dat geldt nog niet voor de particuliere consumptie. Ondanks de vermoedelijke stijging van het beschikbaar inkomen zal de consumptie volgend jaar opnieuw dalen.

Maar het meest interessante is wat mij betreft de voorspelling ten aanzien van de werkloosheid. Want daar komt ABN AMRO met een werkloosheid van 9,2% voor 2014 en 8,9% voor 2015. Bedenk dan dat voor 2013 een werkloosheid van 8,4% wordt verwacht en het is duidelijk dat we ook in de komende twee jaar nog bijzonder weinig vrolijkheid op de arbeidsmarkt hoeven te verwachten. Althans, volgens ABN AMRO.

Geef een reactie

1 Comment