Glassdoor komt er eindelijk aan… deel 2

Logo en logotype GlassdoorRuim een jaar geleden kreeg Glassdoor een ferme Series D funding van $20 miljoen. Geld dat onder meer gebruikt zou gaan worden om haar internationale ambities vorm te geven. Maar tot dusverre is die internationale expansie beperkt gebleven tot het Engelse taalgebied. Maar vandaag meldt het bedrijf een Series D funding van maar liefst $ 50 miljoen (waarmee de totale funding op $91,5 miljoen komt…) onder meer op haar eigen weblog onder de titel: Glassdoor Secures $50 Million To Expand Globally And Support Recruiting Platform Growth

En dat gaat misschien wel betekenen dat de enige serieuze rating & reviewsite voor werkgevers ter wereld ook naar ons land gaat komen. Wat natuurlijk bijzonder slecht nieuws is voor de twee schijndode Nederlandse rating & reviewsites, 360inc (TMG) en RateYourCompany (FNV). Maar zij zijn niet de enigen die zich zorgen moeten gaan maken.

Een jaar geleden schreef ik dit over de op handen zijnde invasie:

Glassdoor is namelijk ook uitgegroeid tot een onvervalste vacaturesite. Maar dan eentje van de nieuwe generatie, waarbij user generated content (ratings & reviews, salarisinformatie) en officiele content (van bedrijven en derde partijen) worden samengevoegd om bezoekers oneindig veel meer informatie te verschaffen dan enige vacaturesite op dit moment kan bieden.

Daarmee kan Glassdoor weleens een ferme impact hebben op het online recruitment landschap in ons kikkerlandje. Waarbij niet alleen vacaturesites pijn gaan voelen maar zelfs LinkedIn zich achter de oren zal gaan krabben.

Ik ben buitengewoon benieuwd wanneer Glassdoor voet aan wal zet. En of de site zich vervolgens daadwerkeljk als een ontwrichtende factor in het online recruitmentdomein gaat ontwikkelen.

Als laatste nog even dit. Ik ga er gemakshalve vanuit dat Glassdoor met een totale funding van bijna $100 miljoen ondertussen een waardering heeft die dichtbij of boven de $1 miljard ligt. Waarmee Glassdoor zo’n slordige twee Monsters waard zou zijn.

Geef een reactie

7 Comments