Ikea vergat hoogte Spaanse werkloosheid

Logotype IkeaWat denk je dat er gebeurt als Ikea in Spanje een nieuwe megastore opent en vervolgens op zoek gaat naar 400 nieuwe medewerkers? Geen idee? Weet dan dat de Spaanse werkloosheid op 26,7% staat en de werkloosheid onder de jeugd op 57,4% (oktober 2013, Eurostat). Dan is het misschien niet meer zo moeilijk om te raden. Behalve voor Ikea :

On Monday, Ikea’s Spanish website started taking applications for 400 jobs at the new store. The company wasn’t prepared for what came next. Within 48 hours, more than 20,000 people had applied online for those 400 jobs. The volume crashed Ikea’s computer servers in Spain.

20.000 sollicitanten klinkt niet bepaald als een volume dat de servers van een B2C site zou kunnen laten crashen, maar waarschijnlijk was het aantal aspirant-sollicitanten nog veel groter. Tenslotte is een aantal van 500 sollicitanten per functie weliswaar bijzonder hoog, maar met de stand van de werkloosheid in het achterhoofd nou ook weer extreem te noemen. Er zijn tenslotte nauwelijks banen te vinden voor de miljoenen (langdurig) werklozen in Spanje.

Hoewel Ikea op haar site meldt dat het probleem zo snel mogelijk zal worden opgelost is het niet meer mogelijk om online te solliciteren. Wat een verrassing… Ik wens de recruiters van Ikea veel succes met het selecteren, uitnodigen en fatsoenlijk afwijzen van die 20.000 sollicitanten.

Geef een reactie

2 Comments