Monster eindigt 2013 hoopvol

Monster heeft jarenlang in het verdomhoekje van de beurs gebivakkeerd. Maar sinds de laatste kwartaalcijfers is de voormalige online recruitmentreus aan een opvallende come-back bezig. Op de beurs wel te verstaan, want in de echte wereld is er niets veranderd.

image

Sinds de presentatie van de ronduit abominabele omzetresultaten begin november gaat het crescendo met het aandeel Monster. Waarom? Kostenreductie, onder meer door een groot deel van de activiteiten af te stoten… En ongetwijfeld is Monster nog altijd hard bezig met het terugkopen van aandelen. Waardoor Monster plotseling op een market cap van $741 miljoen staat. Dat was eerder dit jaar nog (aanzienlijk) minder dan $500 miljoen.

Om dit cijfer in perspectief te plaatsen is het goed om te weten dat LinkedIn een market cap van $26 miljard heeft. Twitter staat op $35 miljard en Facebook op $136 miljard. Social media bubble? Ben je gek!

Geef een reactie

1 Comment
  • Marc Drees
    says:

    Overigens heeft Twitter vandaag geen goede dag, op dit moment is het social media bubble bedrijf maar liefst $2 miljard minder waard dan de hierboven gemelde $35 miljard. Alsof het niets is…