Kan Jobbird wel rekenen?

In een persbericht met als titel Jobbird.com groter dan Werk.nl (UWV) is het volgende te lezen:

Uit onderzoek van Textkernel blijkt dat vacaturesite Jobbird.com in 2013, net als in 2012, de grootste vacaturebank van Nederland is. Werk.nl eindigt op de 2e plaats.

Aangezien persberichten en claims van Jobbird notoir onbetrouwbaar zijn, besloot ik even de proef op de som te nemen. En wat blijkt?:

Nieuwe vacatures per maand in 2013. Bron: Jobfeed (Textkernel)

Nieuwe vacatures per maand in 2013. Bron: Jobfeed (Textkernel)

Tenzij Jobbird in de omgekeerde wereld leeft lijkt het me toch evident wie van de twee sites de grootste is…

Overigens wordt de grafiek nog een stuk interessanter als we kijken naar unieke vacatures (= vacatures die alleen op Werk.nl of Jobbird voorkomen):

Unieke nieuwe vacatures per maand in 2013. Bron: Jobfeed (Textkernel)

Unieke nieuwe vacatures per maand in 2013. Bron: Jobfeed (Textkernel)

Misschien heb ik een nieuwe bril nodig maar anders zou ik toch zeggen dat Jobbird in de slagschaduw van Werk.nl staat…

Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird en een man die zich zelden lijkt te storen aan zoiets lastigs als feiten, kraait er echter lustig op los in het persbericht:

Directeur en oprichter van Jobbird.com, Jan-Peter Cruiming, reageert enthousiast op deze positieve uitkomst: “Goed om te horen dat wij wederom de grootste van Nederland zijn, en andere sites als Werk.nl, Nationale Vacaturebank, Monsterboard en Intermediair hiermee ver achter ons laten.  Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen en met onze site met bijna 40.000 vacatures online wordt dit voor werkzoekenden een stuk makkelijker.”

Ik heb in de afgelopen jaren bijzonder veel goodies van Jobbird mogen ontvangen. Ik heb daarom besloten om eens een keer een goodie in de richting van Groningen te sturen: een fraaie rekenmachine met een rood hartje erop. Die kunnen ze daar blijkbaar goed gebruiken.

Geef een reactie

3 Comments
  • Edward
    says:

    Vreemd dat de conclusies van RM en Jobbird zover uit elkaar liggen, terwijl beiden zich baseren op cijfers van Jobfeed/ Textkernel. Zit het verschil ‘em in het al dan niet meenemen van doublures in de metingen?Overigens kreeg ik via InGoedeBanen bericht dat Jobbird per direct stopt met gratis vacatureplaatsingen. Dat zal de positie van Jobbird geen goed gaan doen lijkt me…

  • Sebastiaan Janssen
    says:

    Jobbird staat vol met niet bestaande spookvacatures. Ik zit mij hier als sollicitant helemaal groen en geel aan te ergeren. De vacatures van de adverteerder Salestoppers bijvoorbeeld zijn allemaal nep vacatures. En jobbird maar claimen dat ze de grootste zijn. Als je al deze pulp vacatures ervan af zou trekken blijft er in werkelijkheid niets van Jobbird over. schande dat dit soort jobboards er zijn!mvg,Sebastiaan