Joof claimt ten onrechte de grootste te zijn

Logotype Joof.nlDe vreugde over het vertrek van Jobbird uit het freemium vacaturesitedomein lijkt ervoor te hebben gezorgd dat Joof (althans tijdelijk) haar onderscheidend vermogen heeft verloren. Want plotseling claimt deze freemium vacaturesite de grootste te zijn in een email naar haar klanten:

Beste gebruiker van Joof!

Hopelijk ben jij het jaar net zo goed begonnen als wij, Joof is inmiddels uitgegroeid tot de grootste gratis vacaturebank van het land.

We maken een explosieve groei door, mede doordat veel van onze concurrenten inmiddels niet meer gratis zijn. Dit resulteert in ruim 200.000 werkzoekende bezoekers per maand en bijna 20.000 vacatures op de site.

Maar Joof is helemaal niet de grootste freemium vacaturesite. Want dat is door het vertrek van Jobbird natuurlijk Banenmatch geworden. Met meer dan 30.000 vacatures is Banenmatch aanzienlijk groter dan Joof en Banenmatch is tenslotte 8 maanden geleden weer overgegaan van pay-to-post naar freemium

Overigens is het stellen dat je een explosieve groei doormaakt doordat concurrenten niet meer gratis zijn wel een zeer kromme redenatie, maar dit terzijde

Geef een reactie

1 Comment