VS poetst werklozen weg en werkloosheid op

Op de dag dat in Nederland duidelijk werd dat de werkloosheid weer is gestegen zorgt de Amerikaanse overheid voor het volgende ‘economische wonder’ door een slordige 1,4 miljoen ‘steuntrekkers’ die steun te ontzeggen en zo in 1 klap 1,4 miljoen werklozen uit de beroepsbevolking te verwijderen. Wat natuurlijk een bijzonder positief effect zal hebben op het werkloosheidspercentage. Want deze administratieve handeling kan er eigenhandig voor zorgen dat de werkloosheid (6,7% in december 2013) in januari zomaar naar 5,9% daalt. Waarmee de arbeidsmarkt in de VS alweer bijna aan het oververhitten is. Tenzij je iets nauwkeuriger kijkt…

De zogenaamde 99-ers zijn het kind van de rekening. Zij zijn hun Emergency Unemployment Compensation (EUC) per direct kwijt:

1.4 Million Jobless Officially Get The Emergency Claims Axe

Amerika is waarlijk het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Geef een reactie