Laat (Griekse) jongeren voor niets werken?

Griekse vlagWat te doen om de torenhoge Griekse jeugdwerkloosheid (schommelend tussen de 55% en 60%) terug te dringen? Volgens Greek Reporter heeft het Griekse Centre of planning and Economic Research hiervoor een bijzonder creatieve maatregel bedacht:

The measure includes unpaid work for the young and unemployed up to 24 years old, so that companies would have a strong motive to hire young employees. Practically, what is proposed is the abolition of the basic salary for a year. At the same time the “export” of young unemployed persons was also proposed to other countries abroad, as Greek businesses do not appear able to hire new personnel.

Een jaar lang voor niets werken moet werkgevers een krachtig motief geven om jongeren in te huren. En misschien tegelijkertijd een minstens zo krachtige reden om betaalde werknemers te ontslaan? Interessant om te zien dat in de heilstaat Euroland moderne slavernij wordt overwogen…

Geef een reactie

2 Comments