Vacaturesite top 10: uitzendbureau.nl is nieuwkomer

Vacaturemonitor, positiefNa de tussentijdse evaluatie van de vacaturesites die traditioneel deel uitmaken van de Vacaturesite top 10 is Gus.nl verdwenen. Daarvoor in de plaats is uitzendbureau.nl gekomen, wat op zich natuurlijk wel navrant is. Maar het percentage unieke vacatures bij uitzendbureau.nl is hoger dan bij Gus.nl dus de laatste is daarmee het haasje. En Jobselectie mag nog altijd deel uitmaken van de top 10. Hoewel de site zelf haar uiterste best lijkt te doen om hieruit te verdwijnen.

Het aantal vacatureplaatsingen is duidelijk hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (+10,5%), het volume aan unieke vacatures is hiervan slechts iets minder dan de helft (4,5%). Het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk valt 7,9% hoger uit en zit hiermee zo’n beetje tussen de percentages van vacatureplaatsingen en unieke vacatures in.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Een interessante ontwikkeling. Plotseling hebben we 6 sites die redelijk bij elkaar in de buurt liggen qua marktaandeel. Vervolgens zakkken we via Monsterboard en LinkedIn snel af naar de twee lilliputters van de Vacaturesite top 10, DOVAjobs en Jobselectie. En van al deze site valt eigenlijk alleen de enorme groei van Joof op.

Social media buzz
De social media buzz van de grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Het negatieve sentiment bij Werk.nl is weer afgenomen, van 23% naar 20%. Daarnaast is er sprake van een forste stijging van het positieve sentiment bij Werk.nl, van 7% naar 10%. Dat zal alles te maken hebben met de introductie van de social media ‘cursus’ die UWV heeft gelanceerd en die de nodige aandacht in de pers heeft gekregen. UWV doet namelijk ook goede dingen.

LinkedIn, Joof en uitzendbureau.nl zijn niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk, de term uitzenbureau is generiek en de term Joof blijkt voor allerlei andere doeleinden te worden gebruikt.

Geef een reactie