StepStone Nederland vertelt het “echte” verhaal

Logo en logotype StepStoneEnkele weken geleden werd duidelijk dat StepStone in 2013 druk bezig is geweest om de activiteiten in de “kleine landen” (Zweden en Nederland) te verkopen. Maar waar voor StepStone Zweden een nieuwe eigenaar werd gevonden, bleef StepStone Nederland zonder koper. En daarmee was haar lot bezegeld. Of toch niet?

In een vandaag gepubliceerd persbericht met als titel:  StepStone Nederland vertelt het echte verhaal komt StepStone namelijk met een ander relaas:

Op 10 januari 2014 is besloten om de verkoopactiviteiten van StepStone Nederland te staken vanuit Nederland en te verplaatsen naar België. De website van StepStone Nederland, www.stepstone.nl blijft gewoon bestaan.

Met andere woorden, er is niets aan de hand. StepStone Nederland blijft gewoon bestaan, alleen niet in Nederland…

Het persbericht hierover:

Voor de klanten verandert er niets. Zij blijven gewoon de service ontvangen die ze altijd hebben gehad, alleen nu vanuit België. Het Belgische team wordt versterkt met enkele werknemers van het vroegere StepStone NL team om de lokale footprint te behouden. Ook nieuwe contracten kunnen gewoon via hen afgesloten worden. Daarnaast kunnen recruiters ook nog steeds vacatures per stuk kopen via bedrijven zoals Adver-online en Vonq die Stepstone aanbieden in hun paketten.

En het wordt nog mooier, want volgens het persbericht lijkt het er zomaar op dat er zelfs meer menskracht tegen Nederland aan wordt gegooid:

Integendeel: vanaf vorige week is een team van acht marketeers aan de slag om net zo goed te blijven leveren als we altijd doen in Nederland. Met de internationale know how die we hebben bekijken we de ideale marketing mix om de juiste instroom van kandidaten te houden. In het Benelux team zijn er een aantal specialisten die de hele dag niets anders doen, dan de juiste kandidaten naar de juiste vacatures leiden, nu ook voor Nederland.

Warme woorden vanuit StepStone voor een land waar ze zich in 2013 uit terug wide trekken. Maar als er zoveel mensen op Nederland wordt gezet, waarom dit dan vanuit Belgie gedaan? En zou dit bijvoorbeeld betekenen dat StepStone ook in Zweden actief blijft, maar dan bijvoorbeeld vanuit Duitsland?

Dit is natuurlijk niet het echte verhaal. Het echte verhaal is dat Nederland door StepStone Belgie erbij wordt gedaan. En dat als een gevolg daarvan langzaam maar zeker het licht in Nederland uit zal gaan. Maar zonder dat expliciet te zeggen. Want dat is blijkbaar not done. Sterker nog, het wordt om het hardst ontkent. Jan Heiremans (directeur StepStone Benelux en COO van de StepStone Groep) hiervoer:

Het is complete onzin dat we stoppen met al onze activiteiten in Nederland

Eens kijken wat Heiremans hier begin 2015 over te zeggen heeft… Ik heb alvast een taakje in de agenda aangemaakt voor 28 januari 2015.

Geef een reactie

4 Comments