Faillissementen in januari 2014

FaillissementenIn de eerste maand van 2014 is het aantal faillissementen boven de 20 blijven steken en uitgekomen op exact hetzelfde aantal als december 2013: 21. En daarmee is het nieuwe jaar, ondanks fraaie vacaturevolumes en een lichte groei in uitzendland, dus behoorlijk in mineur begonnen.

Door het resultaat van januari is het aantal faillissementen per maand op basis van het voorschrijdend jaargemiddelde weer boven de 20 uitgekomen. En daarmee zijn we op een niveau uitgekomen dat sinds februari 2010 niet meer is voorgekomen. Bepaald geen cijfer om vrolijk van te worden dus…

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – januari 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – januari 2014

Het aantal faillissementen per maand gaat bijzonder hard op en neer, maar de trendlijn van het voortschrijdend 12-maands gemiddelde gaat nog altijd omhoog. We beginnen 2014 dus met een hogere stand dan eind 2013, en dat is nooit een leuk begin. Tenminste niet als een hoger getal een slechtere situatie weergeeft.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie

3 Comments
  • Hendrik
    says:

    Beste Karel,Kijk eens naar de onderstaande site’s:Groet,Hendrikcbs:(aantal bedrijven sbi code 78)https://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=81589NED&D1=0&D2=1171&D3=a&HDR=G2,T&STB=G1&VW=Trabobank: (trends en cijfers aantal uitzendbureau’s)https://www.rabobankcijfersentrends.nl/index.cfm?action=branche&branche=Uitzendbureaus&p=9

  • Karel
    says:

    Ik zou ook wel een benieuwd zijn hoeveel nieuwe bureau’s er bij komen…. Met andere woorden in hoeverre daalt of stijgt het totale aanbod aan personeelsbemiddelaars en koppelbazen.