Axel Springer’s Digital Classifieds unit richting IPO?

Logo en logotype Axel SpringerEen kleine twee jaar geleden werd bekend dat Axel Springer een nieuw bedrijf uit de grond had gestampt: Axel Springer Digital Classifieds GmbH, kortweg ADC. Dat niet alleen, het bedrijf werd ook nog eens gevuld met haar digitale labels StepStone, Immonet en SeLegor. En alsof dat nog niet genoeg was nam venture capitalist General Atlantic ook nog een ferm belang in deze nieuwe onderneming.

Zo werd in één klap een digital classifieds reus gecreëerd waar in de achter ons liggende periode ook nog eens de nodige nieuwe aankopen aan zijn toegevoegd. Binnen het online recruitmentdomein werden Totaljobs, YourCareerGroup en Saongroup overgenomen. Daarnaast zijn er speculaties geweest over een mogelijke betrokkenheid van ADC tijdens de overnames van VNU Media en JobTrack en de niet succesvolle uitverkoop van Monster.

En nu is bekend geworden dat Axel Springer een IPO overweegt van ADC.

Een IPO lijkt overigens te maken te hebben met het belang van General Atlantic, die een optie heeft om haar aandeel in 2015 te verkopen.:

The company is in informal talks with financial advisers on a potential initial public offering (IPO) of its Digital Classifieds unit, but has not yet asked investment banks to pitch for a role in the listing, the sources added. Private equity firm General Atlantic, which bought 30 percent of Axel Springer Digital Classifieds for 237 million euros ($322 million) in 2012, has an option to float its stake from next year. An IPO could come as soon as the second half of the year but could also be postponed until 2015, the sources said, adding that a buyback of General Atlantic’s stake by Springer also remains an option.

ADC doet het overigens bijzonder goed volgens dit bericht:

While Axel Springer’s print activities saw sales and earnings decline in the first nine months of 2013, sales of the digital classified business rose 26 percent to 296 million euros and earnings before tax, interest, depreciation and amortization (EBITDA) grew 19.5 percent to 121 million euros.

En dat zorgt voor de volgende berekening van de waarde van DCA:

Assuming a constant growth rate, Axel Springer’s digital classified unit could have reached EBITDA of 160 million euros in 2013. Based on the Deutsche transactions, the Axel Springer classified unit could be valued at 3 billion euros. ($1 = 0.7353 euros)

Da’s dus een slordige 3 Indeeds of ruim 4 Monsters. Een ferm bedrag dus.

Geef een reactie

1 Comment