Vacaturesite top 10: Jobbird zakt verder weg

Vacaturemonitor, positiefDe deconfiture van Jobbird zet zich ook deze week onverminderd door. Waarmee lijkt te worden aangetoond dat een gratis service alleen maar wordt gebruikt omdat het gratis is, niet omdat het waarde toevoegt. Maar wie weet gaan we nog een magische rebound van Jobbird zien, al ga ik mijn adem daar niet voor inhouden.

Het aantal vacatureplaatsingen is duidelijk hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (+12,3%), het volume aan unieke vacatures is hieraan gelijk (12,5%). Het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk valt 14,8% hoger uit.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

In slechts één week tijd is Jobbird afggeleden van de 2e naar de 4 plaats en als de voortekenen niet bedriegen zal het daar ook niet bij blijven. Het credo lijkt te zijn: Watch out below… Banenmatch is nu de onbedreigde nummer 1 met Joof in haar voetsporen. Uitzendbureau.nl heeft ondertussen beslag gelegd op de 3e plaats.

Van de kleinere sites laat alleen LinkedIn een positief ten opzichte van vorig jaar zien, zowel DOVAjobs als Jobselectie laten een aanzienljk slechter resultaat zien en krimpen dus stevig door. De ‘klassieke’ pay-to-post sites lijken zich min of meer te handhaven, hoewel Nationale Vacaturebank toch wel wat marktaandeel heeft ingeleverd.

Social media buzz
De social media buzz van de grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Alle cijfers zijn vrijwel gelijk aan die van vorige week, dus da’s een beetje saai. Maar het kan natuurlijk ook niet elke week feest zijn.

LinkedIn, Joof en uitzendbureau.nl zijn niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk, de term uitzenbureau is generiek en de term Joof blijkt voor allerlei andere doeleinden te worden gebruikt.

Geef een reactie