Ook Asscher jaagt op eenhoorns

Lodewijk AsscherDe holle verkiezingsretoriek bij de PvdA is tot kookpunt gestegen met de toespraak van minister van werkgelegenheid Lodewijk Asscher op het PvdA congres. Onder de titel Goed werk, eerlijk werk, meer werk probeert Asscher zelfs collega PvdA’er en collega eenhoornjager Paul Tang met zijn 5% werkloosheidsnorm voor heel Europa links in te halen.

Met hilarische leesvoer tot gevolg, waarbij onderstaande zin wel de kroon spant:

Ik zie het als mijn opdracht als minister van Werkgelegenheid om met een Plan van de Arbeid te komen zodat we ook in de toekomst blijven staan voor het ideaal van volledige werkgelegenheid

Het ideeal van een planeconomie sijpelt zachtjes tussen de woorden van Asscher door. Volledige werkgelegenheid? Of, om in navolging van Rintje Ritsma te stellen: Heeft die man een klap van de molen gehad? Is er dan nergens een minister van werkgelegenheid te vinden met enige realiteitszin?

Geef een reactie

2 Comments