Vertrek Ben Noteboom (CEO Randstad) niet vrijwillig

Logo en logotype RandstadVolgens De Financieele Telegraaf is het vertrek van Ben Noteboom (CEO Randstad) niet vrijwillig geweest. In het persbericht dat zijn aftreden aankondigde werd Noteboom nog onder superlatieven bedolven:

Ben has an outstanding track record within Randstad and after 11 years as CEO we owe him thanks for his exemplary performance through some very challenging times. He leaves Randstad behind, which is in excellent shape both operationally and financially, and I want to thank Ben for his commitment and dedication to the company. I wish him all the best in his future endeavors.

Maar naar nu blijkt heeft de raad van commissarissen op zijn vertrek aangestuurd. In het artikel in de Telegraaf zegt de woordvoerder van Randstad daar het volgende over:

De raad van commissarissen is in gesprek gegaan met Ben Noteboom. Het was tijd voor verandering. Maar het is in goed overleg gegaan. Er is geen conflict met Ben.

Toch fijn dat er geen conflict is. Mogelijk heeft de hoogte van de ontslagvergoeding (EUR 2,5 miljoen) hier iets mee te maken? Hoe dan ook, Noteboom is pas 55 jaar en heeft mogelijk extra ambitie gekregen van deze situatie. Wie weet zien we hem nog terug?

Geef een reactie