XING: Q4 laat duidelijke groei zien

Logo XINGOp 25 februari presenteerde XING haar resultaten over 2013. En het lijkt XING allemaal behoorlijk voor de wind te gaan. Althans, in de D-A-CH regio waar XING opereert, dus Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Want daar heeft het sociaal-professionele netwerk begin van dit jaar het aantal van 7 miljoen leden gepasseerd. 

De omzet is met maar liefst 19,4% gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012 en daarbinnen is de omzetgroei van Hiring Solutions zonder meer indrukwekkend te noemen. Hier groeide de omzet met maar liefst 50,6% ten opzichte van een jaar geleden… Heel netjes. Daar staat tegenover dat de omet uit betalende leden met een magere 9,8% ten opzichte van vorig jaar is gegroeid. Hiermee blijft XING ten aanzien van Hirinig Solutions in de buurt van de groei van LinkedIn (53%), maar voor betalende leden raakt XING ver achterop. LinkedIn haalde namelijk een omzetgroei van maar liefst 48%.

Wel groeide het aantal leden in de D-A-CH regio fors, maar dat betekent tevens dat het aantal betalende leden hier bepaald geen gelijke tred mee heeft gehouden. Aangezien traditioneel gesproken de bulk van de omzet bij XING bij betalende leden vandaan komt is dat wel iets om je zorgen over te maken, maar ik denk dat XING eerst even een feestje gaat vieren:

XING: Omzet voor Premium subscriptions en Hiring solutions per kwartaal, Q1 2009 – Q4 2013

XING: Omzet voor Premium subscriptions en Hiring solutions per kwartaal, Q1 2009 – Q4 2013

XING lijkt zich ook in 2013 met succes LinkedIn van het lijf  te hebben gehouden en met een versnelde ledengroei ook voorlopig geen last te hebben van de wereldwijd aanzienlijk grotere broer. LinkedIn kan haar verwurging misschien succesvol hebben ingezet, XING kan nog altijd ademhalen. Waarmee een overname de enige optie voor LinkedIn is. Maar dat zal een dure worden…

Geef een reactie