Vacaturesite top 10: Jobbird zakt verder af

Vacaturemonitor, positief [verwijderde tekst mbt Jobbird]

Het aantal vacatureplaatsingen is hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (+9,4%), het volume aan unieke vacatures is iets meer (10,6%). Het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is dit keer 12,3% hoger.

 

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Banenmatch blijft de onbetwiste nummer 1 terwijl Werk.nl de tweede positie van Joof heeft overgenomen.  [verwijderde tekst mbt Jobbird]Tegelijkertijd kruipt LinkedIn vrijwel onmerkbaar steeds dichter naar Monsterboard toe. Dat kan over enige tijd weleens een heel ander soort positiewisseling gaan geven. Jobselectie hangt aan haar nagelranden aan de 10e plaats maar ook dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Social media buzz
De social media buzz van de grootste vacaturesites:

image

 

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Was verleden week de orde alweer enigszins hersteld, deze week is Werk.nl gewoon weer ouderwets goed bezig met een aanzienlijk hoger negatief dan positief sentiment. De site is tenslotte niet voor niets de slechtste vacaturesite van Nederland. Verder is de halvering van de social media buzz bij Jobbird opvallen. Mogelijk is er gesneden in de online marketing inspanningen bij de site?

LinkedIn, Joof en uitzendbureau.nl zijn niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk, de term uitzenbureau is generiek en de term Joof blijkt voor allerlei andere doeleinden te worden gebruikt.

Geef een reactie

1 Comment