TalentSoft neemt Peoplexs over

Logotype PeoplexsVijf jaar geleden was TalentSoft nog een cool vendor volgens Gartner, een jaar geleden had TalentSoft het al tot het magic quadrant van Gartner voor talent management suites geschopt. En vandaag heeft datzelfde TalentSoft de Nederlandse ATS-leverancier Peoplexs overgenomen. Want hoewel het persbericht spreekt over een fusie (TalentSoft expands European leadership in Talent Management with Merger with Peoplexs) is uit het nieuwe logo van Peoplexs duidelijk hoe de verhoudingen liggen.

Met deze overname gaat de consolidatie in ATS-land weer vrolijk verder en zal TalentSoft mogelijk iets verder opschuiven vanuit het visionaries segment richting het leaders segment van Gartner’s magic quadrant. En dat levert natuurlijk bonuspunten op bij de corporates, want olifanten doen het met olifanten.

En dat is exact wat IDC op afroep meldt ten aanzien van deze deal. Het persbericht ronkt hierover als volgt:

The merger with Peoplexs accelerates TalentSoft’s growth towards critical mass and pan-European presence” says Bo Lykkegaard, Research Director, European Enterprise Applications at IDC, the premier global market intelligence firm. “This deal will strengthen TalentSoft’s position as a major player in the European Talent Management market, as rated in IDC’s recent European Integrated Talent Management MarketScape, and will boost TalentSoft’s ability to win new multinational customers headquartered in Benelux, Scandinavia, Germany, Switzerland as well as France.

Wat het voor bestaande klanten gaat betekenen, is een stuk minder duidelijk. Maar hopelijk worden die niet vergeten…

Voor wie het niet meer wist, dit is dat magic quadrant van maart 2013:

Gartner: Magic quadrant talent management suites, maart 2013

Gartner: Magic quadrant talent management suites, maart 2013

TalentSoft wil met de grote jongens spelen, zoveel is duidelijk. En misschien wel door een van de zeer grote jongens worden overgenomen.

Geef een reactie

1 Comment
  • Leo
    says:

    Naast de verhoudingen – TS is de grotere broer – geeft het logo geeft ook antwoord wat het betekent voor huidige klanten. Peoplexs blijft bestaan in zijn huidige vorm en product, wordt doorontwikkeld en uitgebreid, ook onder de regie van TS.