Paniekerig Jobbird verliest van Nationalevacaturebank

Schermafbeelding 2014-03-11 om 15.31.56
Jan-Peter Cruiming, de bedenker van dikke tieten op vacaturesites, lijkt volledig in paniek. Zozeer zelfs dat het hem een goed idee leek een gepensioneerd blogger te bashen. Zijn grief is dat de voorheen vermaarde blogger Jobbird kleiner noemt dan Nationalevacaturebank. Dat strijkt Jobbird natuurlijk tegen de veren in, maar is het reden voor paniek?

 
Schermafbeelding 2014-03-11 om 15.35.27
Jobbird is niet de grootste

Enerzijds staat op Jobbird te lezen dat het de grootste vacaturesite van Nederland is. Anderzijds blijkt uit gegevens die Cruimings advocaat overlegt dat dat niet klopt. Dit is misschien onvoldoende om te spreken van bedrog, maar eerlijk is het ook niet. Handig ook niet. Dergelijke, ongecoördineerde acties duiden vaak op blinde paniek. Zou dat bij Jobbird ook het geval zijn?

 

Veel, veel kleiner dan Nationalevacaturebank

Uit de cijfers van de advocaat van Cruiming blijkt dat Jobbird veel, veel minder unieke vacatures heeft dan Nationalevacaturebank. Op Alexa is bovendien voor iedereen te lezen dat Jobbird driemaal, ik herhaal, driemaal zoveel sites boven zich moet dulden als Nationalevacaturebank. Ook staat daar duidelijk te lezen dat Jobbird al tijden niet meer dichterbij komt. De achterstand is enorm en van een inhaalslag is geen sprake. Zou Jobbird daarvan in paniek geraakt zijn?

Acceptatie

De verwerking van de teleurstelling dat Jobbird geen marktleider is geworden lijkt aanbeland in de ‘woede’ fase. Kenmerk van deze fase is dat je in blinde paniek om je heen slaat. Zou dit hier ook het geval zijn? Is Cruiming in paniek? If so, laten we Cruiming dan zoveel mogelijk ontzien. Van blinde paniek naar acceptatie is een lange, moeizame weg, waarbij je de steun van je omgeving goed kan gebruiken.

Geef een reactie

8 Comments