Vacaturesite top 10: Monsterboard weer in top 5

Vacaturemonitor, positiefNa zeer lange tijd door de freemium sites uit de top 5 te zijn gedrukt, is het nieuws van deze week dat Monsterboard  eindelijk eens een plekje naaar boven is opgeschoven en daarmee de vijfde plaats heeft weten te bemachtigen. Overigens nog altijd op respectabele afstand van de nummer vier; Nationale Vacaturebank. Maar toch, het zal op de burelen van Monsterboard vandaag misschien een heel ander gevoel geven.

Het aantal vacatureplaatsingen is 5,3% hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, het volume aan unieke vacatures is 3,4% hoger terwijl het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk dit keer 6,8% hoger is.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Banenmatch blijft onveranderd en onbedreigd de nationale nummer 1, gevolgd door Werk.nl en Uitzendbureau.nl. In de onderste helft van de Vacaturesite top 10 blijft LinkedIn sterk groeien ten opzichte van vorig jaar, het lijkt een kweste van tijd tot zij een plaatsje opschuift en Monsterboard in de nek gaat hijgen. Het zou pas echt bijzonder zijn als LinkedIn over Monsterboard heen zou weten te springen, maar daarvoor is de groei van LinkedIn zo geleidelijk dat een dergelijke ontwikkeling nog wel eens heel lang op zich kan laten wachten. Als het al uberhaupt ooit zal gebeuren.

Social media buzz
De social media buzz van de grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Het aandeel negatief sentiment op Werk.nl schiet van 15% naar 19% in 1 week tijd als gevolg van een storing op 10 maart. Dat was weer even een tijdje geleden, maar gelukkig laat Werk.nl zien dat het nog altijd in negatieve zin kan verrassen.

LinkedIn en uitzendbureau.nl zijn niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk en de term uitzenbureau is generiek.

Geef een reactie

4 Comments