HROffice is het grootste freemium ATS in Nederland

Logotype HROfficeDe oudste van de Nederlandse freemium ATS leveranciers, HROffice, komt vandaag met een bericht dat gebruikers voortaan hun vacatures nu ook kunnen doorplaatsen naar LinkedIn. Een uitbreiding van de functionaliteit die zeker ook voor LinkedIn Nederland een waardevolle kan zijn, maar daarover later meer. Want in het persbericht stond ook iets anders:

De nieuwe functionaliteit is nu beschikbaar voor alle 10.000 HROffice klanten wereldwijd.

Ruim een maand geleden vierde collega freemium ATS leverancier Qandidate haart eerste verjaardag met de mededeling dat zij meer dan 3.000 klanten heeft. Hetgeen betekent dat HROffice meer dan 3 keer zoveel klanten heeft. Hoewel natuurlijk in beide gevallen de vraag moet worden gesteld wat een klant is. Is dat iemand die zich bij een freemium ATS heeft geregistreerd of iemand die daadwerkelijk de kassa bij datzelfde ATS laat rinkelen. Ik ga voor de laatste definitie, maar dat zou waarschijnlijk in een (aanzienlijk?) lager aantal klanten resulteren voor zowel HROffice als Qandidate. Maar wie weet wel in dezelfde verhouding?

Met de koppeling tussen HROffice en LinkedIn voor het plaatsen van vacatures kan LinkedIn overigens goed garen spinnen. Want naast additionele omzet ligt hier ook een mogelijk verdere groei van het vacaturevolume waarmee LinkedIn nog dichter bij Monsterboard zou kunnen komen of (een nachtmerriescenario voor laatstgenoemde) zelfs over de vacaturesite heen zou kunnen gaan. Maar goed, dat hangt dus vooral af van het aantal betalende HROffice klanten en vervolgens van het aantal vacatures dat zij hebben die voor LinkedIn geschikt zijn. Maar die ontwikkeling kunnen we natuurlijk eenvoudig in de gaten gaan houden via Jobfeed. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie