Kan niet wachten tot het 1 mei is

imageIk kan niet wachten tot het 1 mei is en niet alleen omdat mijn boot(je) dan in het water gaat. 1 mei lanceert Vacaturebeurs zoals zij zelf zeggen een nieuw revolutionair en innovatief employmentconcept. Toen ik stiekem met Annemarie heb gedanst noemde ik al deze nieuwkomer en net als HRMatches gaan ze gebruik maken van matching principes. Sterker nog, volgens de de site staat de match zelfs centraal. Begrijpelijk dat ik niet kan wachten tot deze vogel dit ei gaat leggen begin mei.

Vacaturebeurs triggerde mij, ik had ooit zelf een plannetje gemaakt dat ik Matchmaker heb genoemd. Dit plannetje heb ik een jaar gelden geprobeerd voor te leggen aan Jan-Peter Cruiming (hoop dat ik zijn naam wel mag noemen in dit blog). Ik schreef:

Matchmaker. Niet de intermediair staat centraal met de kandidaat die wordt aangeboden op een vacature. Niet de vacature staat centraal waarop kan worden gesolliciteerd, maar de match die werkgever en kandidaat hebben staat centraal. Vanuit deze match, als deze is beklonken, wordt een eventuele intermediair gekozen. Mijn droom is om met Matchmaker de (arbeids)markt te maken en de Flexwereld volledig op zijn kop te zetten

Helaas wacht ik nog op antwoord en Vacaturebeurs gaat nu de sprong wagen.

Toch wordt mijn droom niet volledig vervuld want er wordt in mijn optiek ook nog een kans gemist. Het volgend plaatje legt uit wat Vacaturebeurs wil.

image

Als het werkt is dit volgens mij nog maar de helft. De vacature is van de opdrachtgever dus die stap is logisch. Maar waarom is de kandidaat van het uitzendbureau? De kandidaat kan zich zelf wel aanmelden als de opdrachtgever zijn eigen vacature kan aanmelden.

Nu snap ik het verdienmodel wel, maar in mijn optiek zou het krachtiger zijn als de uitzendorganisatie niet in de vacature kon zoeken maar slecht in de match die al is gemaakt door kandidaat en opdrachtgever. Ik zou willen dat HRMatches en Woophaa werden gecombineerd met Vacaturebeurs. Dat zal nog wel een stap te snel zijn. Dus voorlopig rest mij de keuze op Jan-Peter te wachten of de mannen van Vacaturebeurs veel succes te wensen en hopen dat er bij succes een vervolgstap komt. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het mei wordt.

Geef een reactie

8 Comments