Vacaturesite top 10: Nationale Vacaturebank naar 4e plaats?

Vacaturemonitor, positiefHet is niet alleen Monsterboard, die verleden week een stapje terug moest doen, maar ook Nationale Vacaturebank moet eraan geloven. Want na weken op de vierde plaats te hebben gestaan, zakt de grootste pay-to-post vacaturesite nu naar de vijfde plaats. Het is geen goede tijd voor onze klassiekers, zoveel lijkt wel duidelijk.

Het aantal vacatureplaatsingen is 8,3% hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Daarmee is het kleine verschil van vorige week per direct weer ongedaan gemaakt. Het volume aan unieke vacatures is 7,8% hoger terwijl het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk dit keer 11,9% hoger is. En dat laatste getal is eigenlijk het belangrijkste, tenslotte laat dit het verschil zien als we het over echte (lees: betaalde) banen hebben.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2013 – 2014 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Hier het bewijs van de daling van Nationale Vacaturebank. De vijfde plaats… Dat zullen ze in Amsterdam niet leuk vinden. Of misschien liggen ze er wel geen moment wakker van. Eigenlijk lijkt die laatste optie mij de meest verstandige.

Verder valt de opmars van LinkedIn me een beetje tegen. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het professionele netwerk ondertussen wel wat dichter tegen Monsterboard zou zijn aangekropen. Of komt het doordat Monsterboard zelf behoorlijk boven het resultaat van vorig jaar uitstijgt?

Social media buzz
De social media buzz van de grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Niets nieuws onder de zon. Hoewel… Werk.nl laat een dalend negatief en stijgend positief sentiment zien waardoor de twee elkaar bijna in evenwicht houden. Dat is op zijn minst opvallend te noemen. Of verbazingwekkend. Of misschien wel verbijsterend….

LinkedIn en uitzendbureau.nl zijn niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk en de term uitzenbureau is generiek.

Geef een reactie