Lenteschoonmaak gaat door: CareerBuilder koopt Broadbean

Logo(type) BroadbeanHet is bijna niet meer bij te houden. LinkedIn koopt Bright, Workday  koopt Identified, Monster koopt TalentBin en nu heeft CareerBuilder Broadbean gekocht:

CareerBuilder purchased Broadbean from Daily Mail and General Trust plc for an undisclosed sum.

Met Broadbean koopt Careerbuilder een ATS met multiposting, sourcing en referral componenten. Een soort Zwitsers zakmes dus.

Opvallender is dat het Britse Evenbase ruim twee jaar na haar oprichting nu alweer Broadbean van de hand doet. Waarmee Evenbase eigenlijk weer terug gaat naar de basis van vacaturesites (Jobsite.co.uk, Oilcareers.com, Broadbean.com, Cityjobs.com, LondonJobs.co.uk, emedcareers.com, incatering.co.uk, productionbase.co.uk, inretail.co.uk, renewablescareers.com, topconsultant.com, justengineers.net, legalprospects.co.uk en mogelijk ondertussen meer) en natuurlijk de bijna twee jaar geleden aangekochte vacature-aggregator Jobrapido.

Misschien was Broadbean geen goede fit binnen Evenbase, misschien was het aanbod van CareerBuilder to good to refuse, maar Broadbean gaat dus van Evenbase naar CareerBuilder. Waarmee de lenteschoonmaak maar doorgaat. Wie volgt?

Natuurlijk staat het persbericht vol superlatieven:

The acquisition unites two technology companies who have made it their business to change the game for recruitment.

En dit is de rationale voor CareerBuilder’s CEO Matt Ferguson:

CareerBuilder is excited to expand our portfolio and continue the rapid growth of our global HR SaaS operation. With the addition of Broadbean, we are the unparalleled leader in unifying the recruiter experience in one pre-hire platform. Clients will benefit from broader job distribution and one simple workflow to manage all external and internal sources for candidates. Broadbean’s robust technologies complement our product offerings as we deliver a more intuitive, data-driven talent acquisition experience for our clients.

Het enige wat Careerbuilder nu nog mist is een people aggregator. Want de sourcing functionaliteit van Broadbean is niet veel meer dan een rudimentaire metasearch engine. Zou het Entelo worden, of Gild Source, of een van de anderen? RemarkableHire is misschien zelfs helemaal gratis beschikbaar

Geef een reactie

6 Comments