Faillissementen in maar 2014

FaillissementenVoor de derde achtereenvolgende maand is het aantal faillissementen boven de 20 uitgekomen en voor de tweede achtereenvolgende maand is dat aantal 22. Drie maanden met meer dan 20 faillissementen per maand is bijzonder hoog. En dat terwijl er volgens de rekenmeesters alweer meerdere kwartalen van economische groei achter de rug zijn. Maar ondanks die groei blijft het aantal faillissementen in de intermerdiaire sector op een bijzonder hoog aantal steken.

Net als in februari is het aantal faillissementen per maand op basis van het voorschrijdend jaargemiddelde boven de 21 uitgekomen. En daarmee zijn we op een niveau uitgekomen dat sinds januari 2010 niet meer is voorgekomen. Waarbij moet worden aangetekend dat januari 2010 een tijd was die we allemaal graag willen vergeten…

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – maart 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – maart 2014

Het aantal faillissementen per maand is de laatste tijd dus redelijk stabiel, de trendlijn van het voortschrijdend 12-maands gemiddelde is met de resultaten van maart op exaxt hetzelfde niveau gebleven als vorige maand: 21,4. Een mager voordeel is dat hiermee de stijging van de achter ons liggende periode tot stand is gebracht, maar als we het gemiddelde aantal faillissementen vergelijken met de periode voor de financiele crisis krijg je toch spontaan tranen in de ogen.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie