Faillissementen in april 2014

FaillissementenEn we hebben vier op een rij! Want voor de vierde achtereenvolgende maand is het aantal faillissementen boven de 20 uitgekomen. En dit keer is het ook nog eens het hoogste aantal voor 2014: 24 faillissementen. En dat terwijl we toch dagelijks moeten horen dat het met de economie de goede kant op gaat.

Als een gevolg van deze stijging is het voortschrijdend jaargemiddelde gestegen naar 22,4. Zo’n hoog aantal is sinds december 2009 niet meer voorgekomen. Geen goed teken natuurlijk, maar wie weet gaat de uiterst traag aantrekkende economie binnenkort ook te zien zijn in de cijffers over het aantal faillissementen van intermediairs. Ik hoop het maar, want we beginnen angstig dichtbij de piek van 2009 (26,7) te komen.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – april 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – april 2014

Zowel bij de aantallen per maand als bij het voortschrijdend jaargemiddelde is sprake van een gestage stijging van het aantal faillissementen. Bepaald geen aantrekkelijk beeld en eentje waarvan je alleen maar kan hopen dat het zich zo snel mogelijk keert. Alleen heb ik niet de indruk dat deze omkering heel snel gaat komen. Maar je kan altijd blijven hopen toch?

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie