TruAmsterdam goes TruRotterdam

tru_xxxStaat het al in jullie agenda? Donderdag 22 mei is er weer een Tru-festijn. Dit keer geen TruAmsterdam, maar een heuse TruRotterdam. Als vaste klant van Tru en liefhebber van het concept unconference, is er hier al aardig wat geblogd tijdens de voorgaande evenementen. Ook dit keer wil ik erbij zijn en proberen om van de vele onderwerpen en discussies chocola te maken. Het programma ziet er veelbelovend uit!

Natuurlijk trapt Patrick Boonstra af met zijn inmiddels legendarische Bullshitbingo: een plenaire sessie waarbij de aanwezigen moeten kiezen tussen twee conflicterende stellingen en vervolgens elkaar belachelijk maken om hun keuze. Altijd leuk.

De rest van de dag bestaat uit het maken van keuzes. Allereerst de keuze tussen het recruitmentverhaal van Coolbue, een workshop over het vinden van je bedrijfscultuur door Ton Rodenburg en als derde waarschijnlijk een wervend verhaal over het adverteren van je vacatures. Tsja. Ik twijfel nog tussen Coolblue en Ton Rodenburg.

Coolblue, wie kent ze niet: recruiting 100 IT Engineers in less than 6 months. Lijkt me eenvoudig als je zoveel publiciteit als Coolblue gehad hebt. Trouwens, wel heel toevallig dat ze een vacature open hebben staan voor IT recruiter, juist met zo’n recruitmentevent voor de deur. Maar goed, als je 100 IT’ers kunt binnenharken in minder dan zes maanden, dan heb je een recruiter binnen twee dagen gevonden.

Ton Rodenburg is, weet ik uit ervaring, een inspirerende spreker -wat dan ook zijn vakgebied zo’n beetje is, spreken: employer branding en HR communicatie. Ik ben benieuwd in hoeverre Ton in deze workshop de link naar recruitment weet te leggen.

Verder zie ik interessante onderwerpen als Data Driven Recruitment, geleid door Farida Milzink-Bos (Ziggo). Aangezien ik zelf graag op basis van data beslissingen neem en liever niet enkel op onderbuikgevoel vertrouw, denk ik dat ik deze track zal gaan bijwonen.

International Sourcing: fact based versus cultural based met Geert-Jan Waasdorp en Roy de Grave. Geen idee waar deze track precies over zal gaan, maar over het algemeen vertelt Geert-Jan gewoon goede verhalen. Dus.

Aangezien ik bij OnlyHuman onder andere onze vacatureteksten onder de loep aan het nemen ben, ben ik benieuwd naar de track van Carolien Mijs: Hot text writing – Think like a Marketeer and write like a Copywriter. Daarnaast, een echte recruiter kan helaas niet denken als een marketeer, dus ik ben benieuwd hoe dit gaat landen bij de aanwezigen.

De laatste track betekent voor mij kiezen tussen Bill Boorman, de “#Tru Founder” en Maud Schalekamp-Kerssemakers (Unilever). Bij de track van Bil wordt het onderwerp ter plekke verzonnen.Vaak zijn dit erg leuke tracks; van hilarische naar serieuze onderwerpen. Maud gaat het hebben over relocation recruitment; the art of seduction. Nu weten we allemaal dat recruitment iets met verleiden te maken heeft, maar ik ben benieuwd hoe zij deze link wil gaan leggen. En natuurlijk ook omdat recruitmentheld Esther van Aalst sinds niet al te lange tijd bij Unilever als recruitment specialist werkt.

Kortom, het ziet er veelbelovend uit. Er schijnen nog wat kaarten op de zwarte markt verkrijgbaar te zijn, dus wees er gauw bij!

 

 

 

Geef een reactie

2 Comments
 • Patrick Boonstra
  says:

  Hi Laurens: goed dat je er weer bij bent en leuk om jouw keuzes te zien. Het gaat nog keuze-stress opleveren, want we hebben een kick-ass (bijna volledig Rotterdamse) line-up
   
  Overigens zal ik er streng op toezien dat er niemand belachelijk wordt gemaakt!! We faciliteren volgende week  100 enthousiaste en gepassioneerde vakgenoten die het mooie recruitmentvak bediscussieren. We zoeken naar de grenzen op het scherpst van de snede, maar met volle respect voor alle meningen en visies. Het leukste aan dit vak is dat we allemaal zoekende zijn. De keuzes die voor jou werken zijn voor een ander juist garantie voor falen. 
  Overtreding van de Tru-gedachte wordt bestraft met een rondje ijs of drank voor de hele club! 
   
  Ik heb er zin in!